Ruim een derde van de Nederlanders vindt de zomer de ideale periode om even uit de dagelijkse werkzaamheden te stappen en te kijken hoe de dingen beter en/of slimmer kunnen.

Zo blijkt uit onderzoek onder 1.000 werknemers van Manutan.

Grip krijgen

De meeste Nederlanders beginnen met opruimen, schoonmaken en onderhoud. Vooral het kantoor moet eraan geloven: maar liefst 52 procent van de ondervraagden gaat daar aan de slag.

Daarna volgen het magazijn, de werkplaats en het buitenterrein. Liefst meteen als de zomer begint steekt de helft dan direct al de handen uit de mouwen.

Dat alles helpt ons het nieuwe seizoen fris te beginnen: 40 procent krijgt door zijn extra zomerwerkzaamheden weer overzicht.

Ook efficiënter werken, een prettiger werkomgeving en weer grip op de zaak krijgen, worden als belangrijke reden genoemd om de zomer te gebruiken voor o.a. opruimen en schoonmaken.

Sociale activiteiten

Ruim 30 procent heeft het rustiger in de zomer en één op de vijf zit naar eigen zeggen op het werk vooral aan de eigen vakantie te denken. Dat is opvallend genoeg voor vrijwel alle branches gelijk.

Voor een deel van de werknemers is de zomer juist een ramp. Zij zeggen letterlijk: “Veel collega’s zijn op vakantie en raad eens wie al het werk mag doen?”

Ook aan de sociale kant van het samenwerken wordt in de zomer aandacht besteed, vooral door samen uitgebreid te lunchen in de zon, of met een barbecue buiten werktijd. Daar staat tegenover dat er bij bijna de helft van de werknemers helemaal geen extra aandacht besteed wordt aan sociale activiteiten.

Bron: Manutan