BG_bird2100% onafhankelijk
HRM 1 op 10 heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega

1 op 10 heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Maar liefst één op de tien medewerkers prefereert een collega die heteroseksueel is boven een LGBT-collega. Er zijn meer mannen dan vrouwen met deze voorkeur.

Respectievelijk prefereert 17 en 5 procent een heteroseksuele collega.

Dit blijkt uit onderzoek van PEAK-IT, uitgevoerd onder ruim duizend Nederlanders die regelmatig op kantoor werken en die voor 32 uur of meer in loondienst zijn.

Vooral jongeren hebben moeite met LGBT-collega

Verdeeld op leeftijd zijn het juist de jongere medewerkers (jonger dan dertig jaar) die, ten opzichte van de oudere, meer moeite hebben om met een LGBT-collega samen te werken (18 procent tegenover 11 procent).

Zij geven dus de voorkeur aan een heteroseksuele collega. Als LGBT wordt uitgesplitst, blijkt dat één op de tien (10 procent) medewerkers liever niet werkt met een persoon die transgender is.

4 procent geeft aan liever niet te werken met een persoon die homoseksueel is. Mannelijke medewerkers hebben meer moeite dan vrouwen om samen te werken met iemand die transgender (14 procent) of homoseksueel (6 procent) is.

Richard Stassen, Managing Director bij PEAK-IT: “Het is zorgelijk dat er nog steeds werkenden zijn die onderscheid maken in geslacht of geaardheid. De kwaliteit van werk staat los van iemands geaardheid. De werkprestaties zijn dan ook het enige waar werkenden hun collega’s op moeten beoordelen.”

Diversiteit draagt bij aan betere werkprestaties

Stassen: “Daarbij zijn we ervan overtuigd dat diversiteit in het medewerkersbestand bijdraagt aan betere werkprestaties. Daarom moeten verschillen tussen collega’s juist gewaardeerd worden.”

>>>Lees ook: Diversiteit op de werkvloer verhoogt de winst

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!