BG_bird2100% onafhankelijk
HRM68% werkenden loopt niet warm voor baan bij überhip digitaal bedrijf

68% werkenden loopt niet warm voor baan bij überhip digitaal bedrijf

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Hoe populair techbedrijven ook zijn, lang niet iedereen zou direct bij een ‘uber-innovatief’ bedrijf willen werken.

Dat geldt voor maar liefst 68 procent van de werkenden in Nederland.

83 procent verwacht dat werken in een digitale innovatieve omgeving niet bij hem of haar past. Veel werkenden denken dat hun vaardigheden niet aansluiten (68 procent) en volgens 67 procent zou er in zulke bedrijven een harde bedrijfscultuur bestaan en is er een hoge werkdruk (52 procent) met weinig zekerheid (45 procent).

Aantrekkelijke bedrijven

Dit zijn enkele van de Nederlandse uitkomsten van het Randstad Employer Brand Research naar de aantrekkelijkheid van bedrijven. Het onderzoek, gehouden onder 160.000 respondenten in 26 landen (waaronder 13.080 in Nederland), geeft een gedetailleerd overzicht van bedrijven, sectoren en kenmerken die in trek zijn – en waarom.

De onderzoeksresultaten staan centraal tijdens het Randstad Employer Brand Event op donderdag 13 april in Diemen. Daar worden ook de meest aantrekkelijke werkgevers van Nederland bekend gemaakt, de winnaars van de Randstad Award.

Employer branding en innovatie

Het onderzoek richt zich voor een deel op het thema ‘technologische innovatie’ als factor in employer branding. Maar weinig werkenden geloven dat ontwikkelingen als robotisering, artificial intelligence en machine learning ten koste kunnen gaan van de werkgelegenheid.

Slechts 9 procent van de werknemers maakt zich zorgen over het verlies van  zijn baan als gevolg van automatisering. 38 procent van werkend Nederland denkt dat automatisering het werk juist beter en interessanter maakt. Opvallend: volgens werkend Nederland hebben niet de start-ups, maar de grote corporates de beste kansen om de digitale omslag te maken.

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?