BG_bird2100% onafhankelijk
Duurzame InzetbaarheidBarnspeet 2028 een dystopie: naar Den Haag

Barnspeet 2028 een dystopie: naar Den Haag

Verdieping Verdieping

Opinie Opinie

Interview

Maandthema

Korte terugblik: het is de jaren 20 van de 21ste eeuw. Het is post-Covid-19. Een bus vol met argeloze, maar uitverkoren ramptoeristen, heeft Barnspeet bezocht, een van de gesloten enclaves waar niet-gevaccineerden (non-vaxers) worden geacht te wonen.

Via de laatste boer van Nederland zijn wij nu op weg naar de Tweede Kamer om de democratie in levenden lijve te zien. Helaas worden we tegengehouden door een blokkade in voorheen de Schilderswijk, tegenwoordig Qanonia.

Al jaren waren er rellen en onlusten, als een soort eerbetoon aan de onlusten van januari 2021. Waar in Brabant de oude xtc-labs ondertussen gebruikt werden voor een 24/7-productie van Covid-2024 en Covid-2026 vaccins, was men in Den Haag, en zeker in de Schilderswijk, verder gegaan. Maar wij stonden stil: de bus kon niet verder.

In de verte zagen we vreugdevuren. Als je goed luisterde hoorde je de zee. Die was al twintig centimeter gestegen en via ondergrondse druk kwelde brak water door de straatstenen.

Voor in de bus hadden ze een mooi uitzicht op de vuurkorven, de barbecues en de mannen met de bijlen en kettingzagen. Het was ook een soort folklore, die voorspelbare uniformen en parafernalia.

Achter in de bus – altijd al de plek waar je voor de echte lol moest zijn – was men al in zekere staat en werd de spelletjes-hit van vandaag gespeeld: om het hardst proberen zo min mogelijk CO2 uit te ademen door de adem zo lang mogelijk in te houden. De winnaars werden uit het raam gekiept.

Hij had ondertussen een driedubbel medisch mondkapje op

Mijn buurman, de trotse houder van een vrij recent Chinees vaccinbewijs, hield zich stil. Hij had ondertussen een driedubbel medisch mondkapje op. Ook al was nog steeds niet helder of mondkapjes echt werkten, het kon vast geen kwaad.

‘Ondertussen In Nederland’ stond hard aan. OIN is een vrolijk programma dat prima te beluisteren is dankzij de chips in de armen van diegenen die een Spoetnik-vaccin hadden gekregen.

“De gezondheidszorg is opnieuw bezweken.” We spreken met minister Van Ark. Ter info: Van Ark was de rising star, niet door haar kwaliteiten, maar vanwege haar naam. ‘De Ark van Nederland’ was haar bijnaam, onze hoop in bange dagen, reddingsboei van dolend Nederland.

Bovendien heb ik een lijst gemaakt met aandoeningen die fake zijn

“We drijven nog”, was haar eerste positieve zin. Ik merkte dat de bus opgelucht ademhaalde (behalve de achterbankers natuurlijk). “Ik heb vandaag per decreet bepaald dat het Ziekenfonds weer terugkomt. De overheid (nou ja, iedereen dus) betaalt weer zijn ziekenfondspremie. Mensen die te dure zorg nodig hebben, moeten dit zelf betalen. Bovendien heb ik een lijst gemaakt met aandoeningen die fake zijn en van behandelingen die fake zijn. Deze aandoeningen bestaan niet en worden dus niet vergoed.”

“Ongelooflijk”, zuchtte de vrouw voor me. “Hoe durft ze! Dat maakt in één keer alle paramedische en fake medische beroepen werkeloos, weg is de acupuncturist en de gebedsgenezer! Dat wordt weer een uitgebreid steunprogramma en de schatkist is al heel erg leeg!”

En ja hoor, Van Ark: “We zijn meteen een uitgebreid steunpakket inclusief mentale hulpprogramma gestart voor de beroepsgroepen die nu werkloos zullen zijn.”

Mijn achterbuurman leunt over de stoel en komt te dichtbij maar goed, we zijn gevaccineerd dus…
Hij zegt: “Onzin, mensen gaan echt wel naar de reiki healer; die betalen ze gewoon zelf. Daar hebben we recht op. Dat is vrijheid: zelf kunnen kiezen dat je kunt consumeren! Het is trouwens een prima banenmotor, er gaan miljarden om in deze niet-reguliere gezondheids- en genezingsindustrie.”

“Hoezo regulier?” boerde iemand op. “Wie bepaalt dat? De Big Farma zeker?” Ook hij wist best dat de farmaceutische industrie allang was opgekocht door de overheid. Kwestie van eigen pillen eerst.

Hiermee lossen we in één klap alle knelpunten op

Van Ark ondertussen: “De GGZ is per decreet afgeschaft. Nu zelfs de DSM-8 onzin blijkt te zijn en ieder mens toch uniek blijkt te zijn, heb ik de positieve gezondheid als maatstaf gekozen. Hiermee lossen we in één klap alle knelpunten op: er is maar één reden om zorg te vergoeden en dat is de subjectieve bijdrage aan gezondheid. De behoefte van de Mensch staat centraal, maar de vergoeding is beperkt. Zie mijn lijst, staat op de site, dus die klopt.”

Er ontstond een levendige discussie in de bus. Er zaten vrij veel medisch geschoolden in de bus en dat was geen wonder, want één op de drie werknemers werkte tegenwoordig in de zorg. De zorg over de kosten van de zorg van ‘DE ARK’ was dus terecht, ‘want het zorgbudget was al onnoemelijk gestegen’.

“De enige reden dat wij nog oud worden is de zorg!”, riep een taai uitziende man, mogelijk een fysiotherapeut. “Onzin, we worden zo oud door de vaccinaties!…ja.. en door schoon water….! en omdat we zo hoog opgeleid zijn!” Het werd een kakofonie van goede wil en slimme gedachten.

De oudste in de bus – een zo te zien wel 100-jarige beslist niet dor uitziende vrouw, die naast de chauffeur zat om maar niets te hoeven missen – stond plots op en begin te oreren: “Kijk eens naar buiten in plaats van naar binnen! Daar ligt Qanonia. Kijk eens goed! Wat gebeurt daar? Daar is een ecologische staat ontstaan, op drijvende huizen, omdat die mensen daar begrijpen dat er maar één complot is en dat is het complot van de natuur. Elk virus is nature made en wordt gecreëerd door het hogere, de natuur.”

Ze ging verder: “Waarom is nu 80 procent van Nederland gevuld met zonnepanelen en windmolens? Juist! Omdat de natuur ons hiertoe dwingt. Waarom eten wij geen vlees meer? Omdat de natuur anders ten onder gaat en de kringloop van het leven stopt. Aanbid de natuur!” Ze viel op haar knieën en nam snel een slok uit haar bamboe (nonPFAS) thermo-mok.

Zou het zo kunnen zijn dat de natuur ons te grazen nam?

Het werd stil in de bus. Zo diep hadden we nog niet gedacht. We hadden gelachen om de non-vaxxers. Qanonia? Dat waren complottheorieën voor de dommen en de geesteszieken. Maar zou het zo kunnen zijn dat de natuur ons te grazen nam? The bastard! Zou het kunnen dat de natuur, of God, dit allemaal bedacht had? En zo ja, wat betekende dat? Of… hadden wij de natuur bedacht en was alles man-made?

Buiten kon je nu plots zien dat het helemaal geen kettingzagen waren die men vasthield, maar zelfgemaakte knuppels; mensen waren gekleed in dierenvellen! Het waren geen protesten, het waren vreugdevuren!

Volkomen in de war staarde ik naar mijn vaccinatiebewijs, geprojecteerd in mijn bril: het was Russisch. Elke complottheorie was waar. En dat was weer fake. Ik zakte terug in mijn stoel.

Buiten werd juist een poster geplakt op een vergane bushalte: ‘De laatste Ruttocratie zal overgaan in een Gruttocratie’.

>>> Lees ook de vorige columns in deze serie van Pieter de Jong

Deel dit artikel

Pieter de Jonghhttps://vanaltenadejongh.nl/

Pieter de Jongh is zelfstandig bedrijfsarts en directeur van Van Altena & de Jongh bedrijfsartsen BV

Meer van deze auteur?

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?