BG_bird2100% onafhankelijk
Psychosociale arbeidsbelastingPsychisch verzuimBedrijfsarts Corné Roelen benoemd tot bijzonder hoogleraar Bedrijfsgeneeskunde

Bedrijfsarts Corné Roelen benoemd tot bijzonder hoogleraar Bedrijfsgeneeskunde

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Bedrijfsarts Corné Roelen is per 1 augustus benoemd tot bijzonder hoogleraar Bedrijfsgeneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Hij bekleedt namens de stichting Arbo Unie Nederland de leerstoel Bedrijfsgeneeskunde die zich in het bijzonder richt op verzuim en werk-functioneren.

Roelen doet onder meer onderzoek naar het voorspellen van langdurig verzuim evenals re-integratie en werk-functioneren van mensen met psychische klachten.

Arbo Unie is hiermee een van de eerste organisaties die op deze manier bijdraagt aan de toename van het aantal hoogleraren in dit werkveld.

In zijn rol als bijzonder hoogleraar Bedrijfsgeneeskunde gaat Corné Roelen door met onderzoek naar het voorspellen van langdurig verzuim evenals re-integratie en werk-functioneren van mensen met psychische klachten.

Meerderheid houdt last van klachten na verzuim

Recent onderzoek toont aan dat een meerderheid van de mensen die na verzuim met psychische klachten weer aan het werk zijn gegaan, last blijft houden van gezondheidsklachten waardoor ze minder productief zijn.

Meer kennis van werk-functioneren na re-integratie kan bijdragen aan duurzame werkhervatting en een leven lang optimaal werken.

Daarnaast zal Corné Roelen binnen de vakgroep Sociale Geneeskunde van het Universitair Medisch Centrum Groningen bijdragen aan het onderwijs aan studenten en co-assistenten in de Medische Wetenschappen en gaat hij professionals in het vakgebied Arbeid en Gezondheid begeleiden bij wetenschappelijk onderzoek.

Corné Roelen (1966) studeerde in 1991 af aan de Universiteit Utrecht waar hij vervolgens in 1995 is gepromoveerd. Sinds oktober 2004 is hij een geregistreerd bedrijfsarts en sinds januari 2018 werkzaam als bedrijfsarts bij Arbo Unie.

>>> Lees ook het interview met Corné Roelen
>>> Lees ook: langdurig psychisch verzuim voorspeld

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?