BG_bird2100% onafhankelijk
VerzuimBijna helft reumapatiënten kiest voor alternatieve behandeling

Bijna helft reumapatiënten kiest voor alternatieve behandeling

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Van de tien mensen met reuma hebben er vier ooit een alternatieve behandeling ondergaan. Hun voornaamste motief is dat zij zelf iets aan hun klachten willen doen.

54 procent geeft aan veel baat te hebben bij de alternatieve behandeling. Dat blijkt uit onderzoek van het Reumafonds Panel onder 1.735 deelnemers.

Goede informatie

Volgens het Reumafonds hebben mensen met een reumatische aandoening behoefte aan goede informatie over behandelmethoden. Niet alleen over reguliere behandelingen door een reumatoloog of huisarts, maar ook over alternatieve en complementaire behandelingen.

Uit het onderzoek blijkt dat de meest gekozen alternatieve behandelingen acupunctuur (40 procent), voedings-supplementen / vitaminen (35 procent) en homeopathie (25 procent) zijn.

Reumafonds en alternatieve behandelmethoden

Volgens het Reumafonds hebben mensen met reuma ook veel belangstelling voor alternatieve behandelmethoden. Daarom is er nu het naslagwerk Reuma & Alternatieve behandelmethoden uitgekomen. In dit boek staat beschreven wat er wetenschappelijk bekend is over vrijwel alle alternatieve en complementaire behandelingen.

Bron: Reumafonds

Deel dit artikel

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?