Een groot van de professionals wereldwijd geeft aan dat hun dagelijkse woon-werkverkeer een negatieve invloed heeft op de productiviteit. Dat blijkt uit recent onderzoek van Regus.
Reistijd wordt niet gezien als productieve werktijd, maar ook niet als privé-tijd om te kunnen ontspannen. Het woon-werkverkeer staat vooral nuttige of leuke activiteiten in de weg.
Verspilling van waardevolle tijd
Van de bijna 40.000 deelnemers aan het onderzoek van Regus geeft 37 procent aan dat het woon-werkverkeer ervaren wordt als nutteloze tijd, terwijl 27 procent zegt echt een hekel te hebben aan het forenzen. Het wordt gezien als een “verspilling” van waardevolle tijd.
Dit betekent dat meer dan de helft van de professionals wereldwijd het woon-werkverkeer veel productiever zou kunnen gebruiken.
Belangrijkste bevindingen van het onderzoek
- Een minderheid van de professionals wereldwijd (17 procent) beschouwt woon-werkverkeer als nuttige werktijd, terwijl een meerderheid vindt dat het een verspilling van werktijd en privé-tijd is.
- 19 procent van de professionals beschouwt reistijd als privé-tijd, omdat ze bijvoorbeeld tijdens het reizen kunnen lezen of het nieuws kunnen bijhouden op hun smartphone.
Voldoende privétijd
Het woon-werkverkeer neemt toe en daarom is het volgens Regus jammer dat de meerderheid van de werknemers hun dagelijkse woon-werkverkeer ervaart als negatieve invloed op de productiviteit. Zij zouden deze tijd liever gebruiken voor privé-bezigheden.
Van professionals over de hele wereld wordt verwacht dat ze altijd beschikbaar en online zijn, maar in werkelijkheid is er een veel groter en subtieler probleem dan niet altijd een smartphone bij de hand hebben: het dagelijkse woon-werkverkeer.
Slimme bedrijven doen er volgens Regus goed aan om te borgen dat werknemers voldoende tijd kunnen besteden aan hun werk maar ook aan hun privé-leven door ze anders te laten werken.