BG_bird2100% onafhankelijk
HRMDrie op de tien jongeren kan manager niet uitstaan

Drie op de tien jongeren kan manager niet uitstaan

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

30 procent van de jongeren, tussen de 18 en 25 jaar, kan zijn manager niet uitstaan. Dit blijkt uit Het Nationale Management Onderzoek, uitgevoerd door ISBW onder ruim 1.200 werkenden in loondienst.

Van alle respondenten kan 14 procent van de Nederlandse werkenden die hun manager niet kan uitstaan. Dit komt bijvoorbeeld omdat managers de medewerkers zenuwachtig maken: 19 procent heeft hier last van.

Manager gaat er vandoor met ideeën

Aanvullend op het aantal werkenden dat zijn manager niet uit kan staan, is er ook een flink aantal dat zijn manager niet aan zou nemen, namelijk één op de vijf (21 procent).

Een reden dat medewerkers zo over hun manager denken, is bijvoorbeeld dat zij zich er aan ergeren dat hun manager er met de ideeën van het team vandoor gaat. Hier heeft één op de vijf (20 procent) last van.

Een andere veelvoorkomende ergernis is dat managers continu van mening veranderen (19 procent) en dat de manager onbereikbaar is (18 procent).

Geen heldere, transparante strategie

Het bepalen van en vasthouden van een strategie is een onderdeel van management. Toch geeft bijna een kwart van de werkenden aan dat zijn manager regelmatig van strategie verandert. Nog eens 15 procent vindt dat zijn manager de onderbouwing van zijn beslissing niet deelt.

Tot slot geeft maar liefst één op de vijf aan dat zijn manager niet transparant is over keuzes en beslissingen.

>>> Lees al onze artikelen over leiderschap

Deel dit artikel

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?