BG_bird2100% onafhankelijk
HRMEen derde van de thuiswerkers heeft het te druk voor pauze

Een derde van de thuiswerkers heeft het te druk voor pauze

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Ondanks de vele adviezen om als thuiswerker pauzes te nemen, meer te bewegen en vooral werk en privé meer te scheiden, heeft de gemiddelde Nederlandse kantoormedewerker last van schuldgevoelens tijdens het thuiswerken.

28 procent voelt zich namelijk schuldig als hij pauze neemt, zo blijkt uit internationaal onderzoek onder 1.000 Nederlandse kantoormedewerkers van Fellowes, specialist in kantooroplossingen. Nog eens 29 procent heeft het te druk om pauze te nemen.

Onderzoek van Toogethr wijst daarbij uit dat veel medewerkers na de corona meer willen thuiswerken.

In omringende landen is volgens Fellowes hetzelfde te zien. Een kwart van de Britten voelt zich schuldig als ze pauze nemen, 22 procent van de Duitsers en in Polen zelf 31 procent van de werknemers.

Medewerkers staan altijd ‘aan’

Het missen van een telefoontje van een collega levert ook schuldgevoelens op voor 23 procent van de respondenten. Dit heeft te maken met het gevoel altijd ‘aan’ te moeten staan.

Zo heeft 36 procent het gevoel dat ze thuis de hele werkdag bereikbaar moeten zijn. En dat betekent niet voor iedereen van negen tot vijf. Bijna een op de vijf kantoormedewerkers geeft aan het gevoel te hebben dat ze de tijd die ze normaliter kwijt zijn aan het reizen van en naar werk, nu ook aan werk moeten besteden.

Medewerkers zijn uitgeput

Het is dan ook niet gek dat 38 procent van de Nederlandse kantoormedewerkers aangeeft een gebrek aan energie te voelen tijdens het thuiswerken.

Daarnaast geeft een kwart aan last te hebben gehad van stress. Ook sombere gevoelens zijn waargenomen tijdens de pandemie: 13 procent heeft zich hulpeloos gevoeld tijdens het thuiswerken en nog eens 16 procent heeft zich verdrietig gevoeld.

>>> Lees ook ‘Tips voor thuiswerken met verlengde lockdown’

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?