BG_bird2100% onafhankelijk
HRM Eén op de acht heeft liever geen moslim als collega

Eén op de acht heeft liever geen moslim als collega

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Maar liefst 12 procent van de Nederlandse werknemers heeft liever geen moslim als collega.

Dit blijkt uit onderzoek van IT-detacheerder PEAK-IT onder 1.078 werknemers die 32 uur of meer werkzaam zijn in loondienst.

Tegenover christenen is men toleranter: maar 3 procent heeft liever geen christen als collega.

Richard Stassen, Director Operations bij PEAK-IT, had deze uitkomsten niet verwacht: “Inclusiviteit is met PEAK-IT’s bedrijfsvoering doorvlochten en wordt binnen de organisatie als vanzelfsprekend ervaren. Gezien de resultaten van het onderzoek is dit nog lang niet overal het geval. Dat geloof een dergelijk grote rol speelt op de werkvloer en hoe men tegen collega’s aankijkt, is dan ook per definitie iets waar PEAK-IT nadrukkelijk afstand van neemt. Toch hebben we besloten de cijfers te publiceren, omdat het onderwerp, hoe gevoelig ook, niet onderbelicht dient te blijven”.

Provincie speelt rol in acceptatie geloof

De acceptatie van gelovigen als collega verschilt per regio. Zo heeft maar liefst een op de vijf (20 procent) werknemers in Limburg en Friesland liever geen moslim als collega.

In Utrecht ligt dit percentage veel lager: 4 procent denkt er zo over. Ook tegenover christenen zijn ze daar het tolerantst: niemand vindt het een probleem om een christen als collega te hebben.

Opnieuw hebben Friesland en Limburg de meeste moeite met het geloof: respectievelijk heeft 6 en 7 procent liever geen christen als collega.

>>> Lees hier het uitgebreide artikel ‘Diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer: we zijn er nog lang niet’

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!