BG_bird2100% onafhankelijk
ArboEerste bureaustoel uitsluitend voor vrouwen

Eerste bureaustoel uitsluitend voor vrouwen

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Ruim een half miljoen vrouwen melden zich jaarlijks met nek-, rug- en schouderklachten bij de huisarts, vaak veroorzaakt door een verkeerde werkhouding achter het bureau en een niet passende bureaustoel.

Ondanks belangrijke lichamelijke verschillen tussen mannen en vrouwen, bestond er tot dusver geen onderscheid tussen een bureaustoel voor mannen en vrouwen.

Vrouwelijke lichaamsbouw

Zitspecialist Roelof Wobben introduceerde de eerste stoel op de markt die volledig is afgestemd op de specifieke lichaamsbouw van vrouwen en een einde moet maken aan hun nek-, rug- en schouderklachten.

De stoel die deze maand werd gepresenteerd op de ‘Veilig werkt beter beurs’ won daar gistermiddag de tweede prijs bij de Innovatie Awards.

Nek-, rug- en schouderklachten staan op nummer 6 in de top 10 van ziekten waar vrouwen jarenlang mee leven. Naarmate vrouwen ouder worden, nemen de nek- en rugklachten toe. Wobben ziet in zijn praktijk veel vrouwen met klachten die mede zijn ontstaan door een niet passende bureaustoel.

Een 9-20 procent smallere taille, een gewicht dat gemiddeld 18 procent lager is, minder vet (spiermassa) op de zitbotten in de billen, een lager zwaartepunt dat rond de heupen ligt en daardoor juist daar meer steun behoeft.

Het is een greep uit de lichamelijke verschillen tussen mannen en vrouwen die maken dat de gemiddelde bureaustoel niet passend is voor vrouwen. Geen wonder volgens Wobben dat vrouwen op den duur klachten ontwikkelen.

Volledig afgestemd

De bureaustoel ‘Nuance‘ verschilt in veel opzichten van de gemiddelde bureaustoel die zowel voor mannen als vrouwen is bedoeld:

  • de stoel heeft een rugleuning die zorgt voor voldoende ondersteuning van de onderrug.
  • De smallere bovenkant van de leuning zorgt juist weer voor meer bewegingsvrijheid van de schouders en armen.
  • De stoel wordt altijd op locatie van de gebruikster ingesteld en passend gemaakt, zodat de armleggers ook daadwerkelijk gebruikt worden en de armen – 15 procent van het lichaamsgewicht – niet langs het lichaam hangen.
  • De zitting van de stoel is gemaakt van zacht foam om meer zitcomfort te bieden.
  • De stoel is ook verkrijgbaar in een variant met een door onderzoeksbureau SHR geteste infrarood stof, Nexus ES, die zorgt voor een betere doorbloeding van de rug en het zitvlak.

Deel dit artikel

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?