BG_bird2100% onafhankelijk
Duurzame InzetbaarheidHelft millennials: tijdgebrek grootste reden om niet te sporten     

Helft millennials: tijdgebrek grootste reden om niet te sporten     

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

De gezondheidsraad meldde vorig jaar dat het overgrote deel van de Nederlanders nog te weinig beweegt, terwijl dit noodzakelijk is voor een goede mentale en fysieke gezondheid.

Gympass, aanbieder van zakelijke sport- en welzijn-oplossingen, heeft onderzoek gedaan naar de redenen van sommige Nederlanders om niet te sporten.

Tijdgebrek

De meest voorkomende reden om niet te sporten is het gebrek aan tijd, zegt 34 procent van de Nederlanders. Bij millennials speelt deze factor zelfs een nog grotere rol: meer dan de helft van hen geeft aan dat tijdsgebrek de belangrijkste reden is om een sessie over te slaan.

Kosten en commitment

Ook de constructie van een sportschoolabonnement vormt voor veel Nederlanders een belemmering. Meer dan een kwart wil niet vastzitten aan een langdurige verplichting. Onder 55-plussers is dit zelfs het grootste struikelblok – 34 procent van de ouderen sport om deze reden liever niet. Daarnaast schrikt de gevraagde contributie af. Nagenoeg een op vijf vindt sporten te prijzig.

Ongemak

Een andere factor die een sportsessie belemmert, is mentaal ongemak. Maar liefst zestien procent voelt zich ongemakkelijk in de sportschool, waardoor de sportschool vermeden wordt. Vrouwen ervaren dit vaker dan mannen.

Mentale en fysieke obstakels

Andere redenen die Nederlanders ervan weerhouden om te sporten, zijn minder concreet om op te lossen. Zo ervaart 33 procent een gebrek aan motivatie en heeft 28 procent te weinig energie. Daarnaast geeft achttien procent van de Nederlanders aan niet te kunnen sporten vanwege een blessure of andere lichamelijke beperking.

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?