BG_bird2100% onafhankelijk
HRMIn 2030 word je ontslagen via een systeem

In 2030 word je ontslagen via een systeem

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

De innovatie binnen HR gaat een grote vlucht nemen. Ruim één op de vijf HR-professionals verwacht dat uitdiensttreding vanaf 2030 volledig worden afgehandeld via een systeem.

Dit blijkt uit onderzoek van Nextmoves, implementatiepartner van SAP SuccessFactors en SAP HCM, uitgevoerd onder ruim 300 HR-professionals.

Van de bij het ontslag horende offboardings-procedure verwacht een derde dat deze volledig geautomatiseerd is. Daarnaast verwacht 39 procent van de HR-professionals dat de sollicitatieprocedure volledig geautomatiseerd zal verlopen.

Ruime voldoende voor innovativiteit sollicitatieproces

Dat twee op de vijf HR-professionals verwacht dat de sollicitatieprocedure geautomatiseerd wordt, sluit aan bij de hoeveelheid HR-professionals die vindt dat hun organisatie innovatief is op het gebied van werving en selectie.

Zo geeft bijna de helft (46 procent) van de HR-professionals hun organisatie een cijfer van een acht of hoger als het aankomt op de innovativiteit op dit gebied. In totaal scoren Nederlandse organisaties een 7,1 op het vlak van innovatieve sollicitatieprocedures.

Geen onboarding, crossboarding of offboarding geregeld

Hoewel HR-professionals verwachtingen hebben over het automatiseren van, onder andere, de offboarding, blijkt dat in veel organisaties hier nu nog helemaal niets voor is geregeld.

Zo geeft 44 procent aan dat zij geen onboarding, crossboarding of offboarding hebben geregeld. De onboarding is in slechts een derde (36 procent) van de organisaties geregeld. De offboarding in nog geen derde van de organisaties: slechts 29 procent heeft dit geregeld.

>>> Lees meer over Onboarding

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?