BG_bird2100% onafhankelijk
BG_bird2100% onafhankelijk

Vraag:
Mijn werknemer heeft zich ziek gemeld. Wij hebben de ziekmelding niet geaccepteerd. Is het mogelijk dat mijn werknemer doorbetaling van loon kan afdwingen?

Antwoord:
Het is inderdaad mogelijk dat uw werknemer alsnog doorbetaling van loon afdwingt. Daarvoor kan hij eerst een zogenaamd deskundigenoordeel aanvragen bij UWV.

Deze beoordeelt als onafhankelijke instantie of de ziekmelding van uw werknemer al dan niet terecht is. Verklaringen van de huisarts, specialisten of andere artsen zijn niet voldoende om het deskundigenoordeel te vervangen.

De wet schrijft duidelijk voor dat ...

Om toegang te krijgen tot deze content moet je abonnee zijn.
Vul hieronder je gebruikersnaam en wachtwoord in.

Heb je geen gebruikersnaam of wachtwoord? Neem een abonnement op BG magazine en krijg toegang tot alle informatie op deze site. Een introductie-abonnement op BG magazine kost je maar € 37,– (incl. 9% BTW). Een korting van 50,–! Met dit abonnement heb je een jaar lang toegang tot àlle publicaties op BG magazine.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!