De 15e ‘Kroon op het Werk prijs‘ is uitgereikt aan de Gemeente Bronckhorst. De gemeente viel bij de jury op door hun grondige en creatieve aanpak van duurzame inzetbaarheid.

Weinig hiërarchie en procedures, men vertrouwt op de kennis en kunde van de medewerkers. Alle neuzen staan dezelfde kant op.

Kans, geen bedreiging

Vier jaar geleden werden vijf kleine gemeenten samen gevoegd. Men zag dat als een kans in plaats van een bedreiging.

De ambtenaren hebben sinds die tijd zo veel mogelijk taken en bevoegdheden in eigen hand. Geen parafencultuur meer, maar eigen verantwoordelijkheden.

Bronckhorst zoekt nu samenwerking met de hele Achterhoek om aan mobiliteit van medewerkers te werken.

De Kroon op het Werk Prijs

De Kroon op het Werk prijs wordt uitgereikt aan die organisatie die bewezen heeft op een duurzame wijze invulling te geven aan het langer, gezond, productief en met plezier aan het werk houden van hun medewerkers.

Uit de inzendingen zijn vier genomineerden geselecteerd: Koekjesbakker Veldt, Gemeente Bronckhorst, Enexis en Bilderberg. De jury vond het niveau van de inzendingen hoog, bij alle organisaties staat de ontwikkeling en eigen regie van medewerkers centraal.

Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid

Initiatiefnemer Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI) is een netwerk van bedrijven en adviseurs en verbind wetenschap met praktijk. Als platform stimuleren zij mensen én organisaties om het beste in elkaar naar boven te halen.

Ze delen en ontwikkelen kennis en zetten deze in vanuit ieders rol, expertise en verantwoordelijkheid. Het resultaat is duurzame inzetbaarheid van mensen, in balans met de ambities van organisaties.