Microsoft Nederland verruimt familieverlofregelingen fors

0
339

Eerder deze week maakt Microsoft Nederland bekend dat zijn medewerkers voortaan recht hebben op ruimer volledig betaald ouderschaps- en zorgverlof.

Microsoft maakt werk van diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer door het zwangerschaps-, partner- en zorgverlof ruim boven de wettelijke minimale norm aan te bieden.

Bijzondere levensgebeurtenissen

Microsoft-medewerkers krijgen vanaf vandaag vier weken volledig betaald verlof om voor een direct familielid met ernstige gezondheidsproblemen te zorgen.

Daarnaast is het zwangerschapsverlof verhoogd van zestien naar in totaal twintig weken. De vader of partner krijgt nu zes weken volledig betaald verlof in plaats van de wettelijk verplichte 2 dagen.

Medewerkers die een kind adopteren krijgen ook zes weken volledig betaald verlof, in plaats van de wettelijk verplichte vier weken.

Met deze regelingen biedt Microsoft zijn medewerkers de ruimte om bij dit soort bijzondere levensgebeurtenissen meer tijd samen met hun familie door te brengen.

Familie is het belangrijkst

Rawan Shalhoub, HR-directeur bij Microsoft Nederland licht in een blogbijdrage toe: “Het leven is onvoorspelbaar. Er kunnen zich situaties voordoen waar we weinig of geen invloed op hebben en die toch aanzienlijke weerslag op ons hebben. Denk daarbij aan de geboorte of adoptie van kinderen of de zorg voor een familielid met een ernstig gezondheidsprobleem. Dat zijn momenten wanneer familie het belangrijkste zou moeten zijn. Aangezien het welzijn van onze medewerkers voorop staat, zijn we er trots op dat we nu de ruimte kunnen bieden voor een gezonde werk-privé balans.”