BG_bird2100% onafhankelijk
BG_bird2100% onafhankelijk
PSA Mijn medewerker heeft waarschijnlijk autisme, hoe ga ik daarmee om?

Inclusiviteit en participatie van werknemers met autisme staat niet altijd hoog op het prioriteitenlijstje van organisaties

Mijn medewerker heeft waarschijnlijk autisme, hoe ga ik daarmee om?

Verdieping Verdieping

Opinie Opinie

Een inclusieve arbeidsmarkt heeft geen hoge prioriteit voor werkgevers, kopte BG magazine onlangs.

Het is mijn ervaring dat inclusiviteit en participatie van werknemers met autisme inderdaad niet altijd hoog op het prioriteitenlijstje van organisaties staat. Er wordt al snel gedacht dat met een werkgroep zus en een workshopje zo genoeg wordt gedaan. Alsof je daarmee het begrip inclusiviteit afkoopt. Terwijl er volop kansen liggen om het potentieel van mensen met autisme beter te benutten. Daardoor ontstaat een prettige werkomgeving, verminder je ophopende stress en voorkom je langdurig ziek...

Om toegang te krijgen tot deze content moet je abonnee zijn.
Vul hieronder je gebruikersnaam en wachtwoord in.

Heb je geen gebruikersnaam of wachtwoord? Neem een abonnement op BG magazine en krijg toegang tot alle informatie op deze site. Een introductie-abonnement op BG magazine kost je maar € 37,– (incl. 9% BTW). Een korting van 50,–! Met dit abonnement heb je een jaar lang toegang tot àlle publicaties op BG magazine.

Deel dit artikel

Marja Boxhoorn
Marja Boxhoornhttps://www.autismecoach.nl/over-marja/

Marja Boxhoorn is coach en trainer onder de naam Autismecoach.nl Zij helpt hoger functionerende mannen en vrouwen die zich autisme herkennen meer te floreren. Marja schrijft regelmatig blogartikelen over dit onderwerp.

Meer van deze auteur?

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!