BG_bird2100% onafhankelijk
HRMNa corona wil een derde niet meer met partner thuis werken

Na corona wil een derde niet meer met partner thuis werken

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Volgens TNO wil een kwart van de Nederlanders na corona blijven thuiswerken. Maar dan wel het liefst zonder partner, zo blijkt nu uit onderzoek van Acties.nl onder 1.006 Nederlanders die samen met hun partner thuiswerken.

Maar liefst 30 procent van de thuiswerkende Nederlanders zegt na afloop van de coronacrisis het liefst alleen nog maar vanuit huis te willen werken wanneer hun partner er niet is.

Belangrijke redenen hiervoor zijn het luide bellen door partners (32 procent) en het altijd storen tijdens belangrijke gesprekken (20 procent). Verder blijkt dat vooral vrouwen zich storen aan (te) weinig hulp in de huishouding (kwart van de vrouwen – tegenover slechts zestien procent van de mannen).

Mannen ergeren zich daarentegen vaak aan het altijd moeten openen van de voordeur wanneer de bel gaat (45 procent van de mannen – tegenover 37 procent van de vrouwen).

Dit alles in ogenschouw nemend, vindt 14 procent van de respondenten dat hun partner te weinig rekening met hen houdt tijdens een gemiddelde thuiswerkdag. Een kwart stelt daarnaast dat zij meer rekening houden met hun partner dan andersom het geval is. En niet zonder gevolg: volgens 15 procent van de thuiswerkers heeft hun relatie direct te lijden onder de coronacrisis.

>>> Lees meer over werkgeluk
>>> Lees meer over thuiswerken

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?