De vijfde Nationale MeewerkWeek vindt plaats van maandag 9 tot en met vrijdag 13 september.

Door heel Nederland gaan directies en managers van verschillende bedrijven een dag(deel) aan de slag op hun eigen werkvloer.

Hiermee doen zij unieke inzichten op die bijdragen aan duurzame inzetbaarheid en werknemerstevredenheid.

Van inpakwerkzaamheden tot administratie en van telefoondienst tot orderverwerking – tijdens de Nationale MeewerkWeek werken directielid en werknemer naast elkaar. Leidinggevenden ervaren zelf of het huidige beleid in de praktijk wel goed werkt.

Affiniteit met het eigen bedrijf

Door deelname aan de Nationale MeewerkWeek stijgt niet alleen de affiniteit met het eigen bedrijf, maar ook de wederzijdse waardering en betrokkenheid met de medewerkers die het dagelijkse werk uitvoeren.

John van Hoof, voorzitter Raad van Bestuur bij CSU (initiatiefnemer van de Nationale MeewerkWeek): “Bij CSU vinden we het heel belangrijk om in contact te blijven staan met alle medewerkers, zij zijn immers ons kapitaal. Als organisatie sta je altijd open voor ieders input, maar in de dagelijkse praktijk kan dat best een uitdaging zijn. Door mee te lopen op de werkvloer is er tijd en ruimte voor direct contact, iets wat de collega op de werkvloer enorm waardeert.”

Menswaarde

De Nationale MeewerkWeek wordt ondersteund door toonaangevende instituten zoals MVO Nederland en Top Employers Institute.

Maria van der Heijden, directeur van MVO Nederland legt uit: “Ik ben ervan overtuigd dat de waarde van medewerkers voor een bedrijf groter is dan alle activa bij elkaar. Door deelname aan initiatieven als de Nationale MeewerkWeek, laten directies zien dat menswaarde binnen de organisatie het meest belangrijk is. Dit leidt tot verbinding van mensen waardoor het hele bedrijf beter wordt.”

“Door het contact met de mensen ervaar je niet alleen direct wat er op de vloer speelt, maar leer je ook je klanten veel beter kennen”, voegt Rutger Steyerberg, director Benelux van Top Employers Institute, toe.

Het Top Employers Institute certificeert wereldwijd vooruitstrevend HR-beleid die werkgevers creëren voor hun medewerkers. “Optimale arbeidsomstandigheden zorgen ervoor dat medewerkers zichzelf kunnen ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. Daarom stimuleert het Top Employers Institute initiatieven als de Nationale MeewerkWeek.”

Verbinding

Dit beaamt Marga Hendriksen, HR specialist bij personeelsorganisatie AB Midden Nederland. Vorig jaar gingen drie directieleden en meerdere relatiebeheerders aan de gang op de eigen werkvloer én die van hun klanten.

“Door het meewerken creëer je verbinding, leer je van elkaar en zie je of mensen wel op hun plek zitten”, licht Hendriksen toe. “Tijdens de Nationale MeewerkWeek focuste de directie zich op verbeterpunten in de werkprocessen en richtten de relatiebeheerders zich op de opdrachtgevers en het daarbij juist inzetten van de uitzendkrachten.”

Onder alle deelnemers werd een winterbarbecue voor het hele bedrijf verloot, die vorig jaar naar AB Midden Nederland ging. Dit jaar maken deelnemers kans op de Business Vitality Boost, waarbij een team van professionals het bedrijf bij komt staan op het gebied van bijvoorbeeld ergonomie, teambuilding en mindfulness.

Vorig jaar deden onder andere bedrijven als Mercure Hotels, Landal GreenParks en Vendor mee aan de Nationale MeewerkWeek. Deelnemende bedrijven en organisaties krijgen van de organisatie op professionele wijze ondersteuning, zodat zij zoveel mogelijk bruikbare inzichten uit de Nationale MeewerkWeek halen.

Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.nationalemeewerkweek.nl