BG_bird2100% onafhankelijk
HRMWinnaars bekend verkiezing beste werkgevers Great Place to Work

Winnaars bekend verkiezing beste werkgevers Great Place to Work

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Farmaceut Novo Nordisk heeft dit jaar de eerste plaats behaald op de lijst van Best Workplaces 2017 in de categorie grote en multinationale organisaties.

In de categorie middelgrote organisaties voert IT-dienstverlener Incentro de lijst aan en in de categorie kleine en startende ondernemingen pakt Lean Consultancy Group voor het derde opeenvolgende jaar de koppositie.

Medewerkers vaker betrokken bij besluitvorming

De relatie tussen mensen onderling op basis van plezier en verbondenheid is veruit de hoogst scorende dimensie bij de Best Workplaces van 2017 (87 procent).

Ook worden medewerkers van deze organisaties vaker betrokken bij beslissingen over hun werk en werkomgeving; 70 procent van de mensen bevestigt dit positief ten opzichte van 39 procent bij organisaties die de lijst niet haalden. Bij de top 5 van de Best Workplaces is dit percentage nog een stuk hoger met 86 procent.

Best Workplaces scoren goed op het stellen van vertrouwen in hun medewerkers en het bieden van ruimte om hun functie goed uit te oefenen, 88 procent bekrachtigt dit en bij de top 5 bevestigt zelfs een ruime meerderheid van 97 procent dit.

Best Large & Multinational Workplaces

1) Farmaceut en health care organisatie Novo Nordisk B.V. staat dit jaar (net als in 2015) weer op nummer 1 in de lijst van Large en Multinational Workplaces. Met het programma Changing Diabetes® levert Novo Nordisk een belangrijke bijdrage aan de maatschappij.

2) MARS, een van de wereldleiders onder voedselfabrikanten, staat dit jaar op nummer 2. De medewerkers van MARS passen elke dag de Mars-principes toe om iets te betekenen voor mens en planeet.

3) Amgen, een toonaangevend bedrijf op het gebied van humane geneesmiddelen in de biotechnologische industrie, staat op plek 3 in deze categorie.

Top 3 Medium Sized Workplaces

1) IT-dienstverlener Incentro, die geluk van medewerkers centraal stelt, heeft na drie jaar op plek 3, dit jaar de nummer 1 positie weten te bemachtigen.

2) Talentontwikkelaar ORMIT staat al tien jaar op de lijst van Best Workplaces en dit jaar op plek 2 in de Medium Sized categorie. ORMIT wil toekomstige leiders met traineeships ontwikkelen en stimuleren om het beste uit zichzelf te halen.

3) Intermediair Secretary Plus bemiddelt in supportfuncties binnen diverse vakgebieden. Vorig jaar nog op plek 10 in de Small & Young Workplaces en nu gestegen naar plek 3.

Top 3 Small & Young Workplaces

1) De Lean Consultancy Group helpt organisaties prestaties te verbeteren door gebruik te maken van de Lean filosofie. De medewerkers van Lean Consultancy Group geloven erin dat veranderen leuk is en inspirerend moet zijn om verbeteringen te laten slagen. Lean staat voor het derde jaar op plek 1.

2) Gestegen van plaats 3 naar 2 staat Protime, een bedrijf dat tijdregistratie en toegangscontrole biedt aan bedrijven.

3) Intermax helpt klanten met het samenstellen van de ideale mix in cloudtechnologie, de IT specialist staat dit jaar op de derde plek en is al vijf jaar lang present in de lijst van Best Workplaces.

Het onderzoek

De organisaties namen deel aan het Best Workplaces onderzoek 2017 van Great Place to Work® waaraan in totaal 113 organisaties en ruim 35.000 respondenten meewerkten.

In totaal dongen 67 organisaties mee voor de lijst van Best Workplaces, waarvan er 49 ook daadwerkelijk een plek op de lijst behaalden: een erkenning voor goed werkgeverschap.

Deel dit artikel

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?