Een ruime meerderheid van de werkgevers (60 procent) heeft de opleidingsbudgetten die bedoeld waren voor trainingen, cursussen of opleidingen niet ingetrokken vanwege de coronacrisis.

Dit blijkt uit het onderzoek ‘Bezinning leidt tot inzicht’ van Opleiding.nl, uitgevoerd onder meer dan 1.100 Nederlanders in loondienst.

Daarbij geeft 17 procent van de werkenden aan dat zij tijdens de lockdown van afgelopen voorjaar juist door de werkgever gestimuleerd werden om een training, cursus of opleiding te volgen.

Werkgevers verplichten persoonlijke ontwikkeling

Niet alleen stimuleerde één op de zes werkgevers dus dat hun medewerkers een training, cursus of opleiding ging volgen in de lockdownperiode, 7 procent van de Nederlandse werkenden werd zelfs door zijn werkgever verplicht tijdens de lockdown aan zijn persoonlijke ontwikkeling te werken.

Nieuwe vaardigheden komen van pas in werk

Al met al hebben de eerder genoemde stimuleringen en verplichtingen tot ontwikkeling ertoe geleid, dat meer dan een derde (36 procent) van de werkende Nederlanders tijdens de lockdown dingen heeft geleerd die nu van pas komen in hun werk. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen, van alle leeftijden.