BG_bird2100% onafhankelijk
HRM Regie medewerkers over eigen ontwikkeling nog ver te zoeken

Regie medewerkers over eigen ontwikkeling nog ver te zoeken

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

BedrijfsprofielBedrijfsprofiel

Hoewel medewerkers het belangrijk vinden om zelf aan het roer te staan van hun ontwikkeling en inzetbaarheid (72 procent), zien HR-managers dat dit in de praktijk vaak niet het geval is.

Het beperkte vermogen om eigen talent te verwoorden, speelt de doorontwikkeling parten.

Daarnaast spelen de waan van de dag (64 procent) en onvoldoende stimulans door hun leidinggevende (34 procent) een rol.

Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse Benchmarkonderzoek van Raet, HR-dienstverlener, onder 1.100 Nederlandse werknemers, 565 HR-managers, 409 zzp’ers en 102 bestuurders uit verschillende branches.

Tijdgebrek staat ontwikkeling in de weg

Medewerkers zelf bevestigen dit en denken beter de regie te kunnen pakken als zij meer tijd krijgen (29 procent) en meer ondersteuning en faciliteiten krijgen van de werkgever (26 procent).

Ook betere informatievoorziening over ontwikkelingsmogelijkheden zorgt er volgens medewerkers voor dat zij meer initiatief nemen voor ontwikkeling (25 procent).

Daarnaast helpt volgens ruim een op de vijf medewerkers een persoonlijke coach die helpt bij de gesprekken en nadenken over vervolgstappen.

Tot slot zou voor 22 procent een persoonlijk ontwikkelingsbudget hen in staat stellen om aan het roer te staan van hun ontwikkeling.

Talentmanagement

Volgens Raet zou talentmanagement een onderdeel moeten zijn van de organisatiestrategie, het is niet enkel een HR-domein. Pas als iedereen in de organisatie de ruimte en vrijheid krijgt om te werken aan persoonlijke ontwikkeling, wordt het lerend vermogen van de organisatie verhoogd. Medewerkers zijn hier primair verantwoordelijk voor.

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!