BG_bird2100% onafhankelijk
HRMRuim helft Nederlanders voelt zich comfortabel bij salarisonderhandeling

Ruim helft Nederlanders voelt zich comfortabel bij salarisonderhandeling

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Uit onderzoek van HR-dienstverlener SD Worx blijkt dat Nederlandse werknemers de grootste waarde hechten aan hun salarispakket.

Meer dan de helft (54 procent) van de Nederlandse werknemers voelt zich comfortabel bij salarisonderhandelingen en ze nemen ook vaak het initiatief om een gesprek hierover aan te gaan met de werkgever.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 5.683 medewerkers in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Eigen ontwikkeling lager in prioriteit

Functie-inhoud (40 procent) en erkenning (30 procent) volgen voor Nederlanders op de tweede en derde plaats.

Opmerkelijk is dat werknemers hun eigen ontwikkeling slechts als tiende prioriteit noemen. De flexibiliteit in het kiezen van de werkplek en werktijden (14 procent) én de visie en het beleid van de organisatie (12 procent) worden genoemd als laagste prioriteit.

Begrijpen arbeidsvoorwaarden

In tegenstelling tot Nederland (52 procent), laten werknemers uit België (33 procent) en Frankrijk (29 procent) zich minder uit over de hoogte van hun salaris richting collega’s. Ook nemen ze zelf minder initiatief om een gesprek met de leidinggevende aan te gaan over een salarisverhoging.

Werknemers uit Duitsland (76 procent) en het Verenigd Koninkrijk (77 procent) hechten, vergeleken met Nederlandse werknemers (64 procent), daarentegen meer waarde aan het volledig begrijpen van de arbeidsvoorwaarden. 20 procent van de Nederlandse werknemers geeft aan dat ze zelf (gedeeltelijk) de kans krijgen om de samenstelling van hun salarispakket te bepalen.

Salarisonderhandelingen

Het loonpakket is in de meeste gevallen het belangrijkste element in de werkcontext voor de meeste werknemers, wat ervoor kan zorgen dat het tegelijkertijd een gevoelig onderwerp is.

Toch blijkt dat 54 procent van de Nederlandse werknemers zich comfortabel voelt tijdens salarisonderhandelingen.

Slechts een derde vindt het niet prettig om over het salaris te praten. Opvallend is ook dat het initiatief om een gesprek over het salaris aan te gaan, volgens de helft van de respondenten, vanuit henzelf komt.

Ook geeft 52 procent aan dat ze openlijk praten over hun salaris met collega’s. Ze delen deze informatie graag om salarissen van anderen te vergelijken met hun eigen salaris.

>>> Lees meer over salaris

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?