BG_bird2100% onafhankelijk
HRMStichting Buurtzorg opnieuw Beste Werkgever

Stichting Buurtzorg opnieuw Beste Werkgever

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Stichting Buurtzorg is opnieuw uitgeroepen tot Beste Werkgever van Nederland. Net als vorig jaar behaalden zij de hoogste score in de categorie ‘meer dan 1000 medewerkers’.

Zorginstelling Sint Jozefoord sleepte dit jaar de eervolle prijs in de wacht in de categorie ‘minder dan 1000 medewerkers’. Effectory en Intermediair maakten dit op 6 oktober 2015 samen bekend in Theater Amsterdam.

Buurtzorg toonaangevend als Beste Werkgever

Buurtzorg scoort net als vorig jaar een 8,7 in het Beste Werkgeversonderzoek. Buurtzorg levert met kleine, zelfsturende teams van maximaal twaalf personen verpleging en verzorging aan huis.

Verbondenheid bij Sint Jozefoord

De zorginstelling Sint Jozefoord mag zich, met een Beste Werkgevers Score van 8,3, een jaar lang de Beste Werkgever van Nederland noemen in de categorie ‘minder dan 1000 medewerkers’. Sint Jozefoord biedt thuiszorg en huishoudelijke zorg aan ouderen, met het credo ‘alles vanuit verbondenheid’.

Hoge bevlogenheid én betrokkenheid bij de Beste Werkgevers

Bij de Beste Werkgevers is 39,6 procent van de medewerkers bevlogen en betrokken, tegenover 31,5 procent bij andere organisaties.

Medewerkers die bevlogen én betrokken zijn, hebben zowel hart voor hun werk als voor de organisatie. Zij zetten zich continu in om de organisatie te verbeteren.

Geheim van goed werkgeverschap

Écht succesvolle organisaties verschillen op een belangrijk punt van hun concurrenten, zeggen Guido Heezen (directeur van Effectory) en Sander van den Hout (directeur van onder meer Intermediair). Deze organisaties hebben de moed om hun medewerkers serieus te nemen.

In veel organisaties wordt een idee in de top bedacht en naar beneden doorgedrukt. De meest succesvolle bedrijven blijken het allemaal andersom te doen: zij kijken welke ideeën er op de werkvloer leven.

Goede werkgevers durven de collectieve intelligentie uit te nodigen en vervolgens te gebruiken.

Beste Werkgeversonderzoek 2015

Lees hier meer over het Beste Werkgeversonderzoek. Meer informatie over de winnaars en geheimen van goed werkgeverschap is te vinden in het Beste Werkgevers Magazine 2015.

Deel dit artikel