BG_bird2100% onafhankelijk
HRMVijftigplussers zijn positief over kansen op de arbeidsmarkt

Vijftigplussers zijn positief over kansen op de arbeidsmarkt

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Vijftigplussers zijn over het algemeen optimistisch over hun kansen op een baan.

Volgens de Confidence Index van werving- en selectiebureau PageGroup vindt meer dan de helft dat de arbeidsmarkt verbetert.

Arbeidsmarkt herstelt

Oudere werknemers hadden veel last van de crisis, waardoor ze maar moeilijk aan een nieuwe baan kwamen. Maar dankzij de aantrekkende economie zit het aantal vacatures weer in de lift.

Volgens de laatste voorspellingen van het Centraal Planbureau zou het aantal werklozen in 2017 licht dalen. Daar denken ook werkzoekenden van vijftig jaar en ouder van te profiteren.

Werknemers en werkzoekenden tussen de 30 en de 49 zijn nog een stuk positiever over de toekomst: 70 procent vindt dat arbeidsmarkt zich aan het herstellen is.

Kwartaalstudie over vertrouwen werknemers

Ieder kwartaal doet PageGroup onderzoek naar het vertrouwen van de beroepsbevolking in de arbeidsmarkt.

In het eerste kwartaal van 2016 werden 14 duizend Europeanen gevraagd naar hun carrièreverwachtingen, salarisontwikkeling en werktevredenheid, en hun verwachtingen ten aanzien van de economie en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in het algemeen.

Positieve trend op in Europa

De verwachtingen van de Nederlandse beroepsbevolking passen in een bredere trend in heel Europa. Gemiddeld zijn Europese werkenden en werkzoekenden van alle leeftijden positief over hun huidige professionele situatie en hun kansen op een baan.

Dat neemt niet weg dat er per land grote verschillen zijn. Vooral in Zuid-Europese landen hebben werknemers weinig vertrouwen in de toekomst. In landen als Italië, Spanje en Portugal denkt minstens 70 procent dat de arbeidsmarkt niet verbetert.

Het meest optimistische land is Zweden. Daar geeft 60 procent een positief cijfer aan de huidige situatie op de arbeidsmarkt. Over de toekomst zijn ze nog positiever: 76 procent denkt dat de markt nog verder zal aantrekken.

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?