BG_bird2100% onafhankelijk
HRMVraag naar HR-specialisten is gestegen in vierde kwartaal

Vraag naar HR-specialisten is gestegen in vierde kwartaal

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

De Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN), de branchevereniging voor detacheringsorganisaties, ziet de omzet ondanks het aanwezige Covid-19 virus in het vierde kwartaal herstellen.

De vraag naar HRM-specialisten heeft zich daarbij positief ontwikkeld.

In het derde kwartaal van 2020 was de omzet nog met 3 procent gedaald ten opzichte van het tweede kwartaal, echter in het vierde kwartaal is de omzet met bijna 11 procent gestegen ten opzichte van het kwartaal daarvoor en met 2.5 procent vergeleken met het vierde kwartaal van 2019.

Over het hele jaar genomen is de omzet van 2020 ten opzichte van 2019 met slechts 0.4 procent gedaald. Deze beperkte daling komt mede doordat de omzet per fte (gedetacheerde) met ruim 7 procent is gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal.

Dat blijkt uit de MarktMonitor die de branchevereniging vandaag publiceert. Het percentage ‘leegloop’, gedetacheerden in vaste dienst maar zonder opdracht, is van 6,7 procent gedaald naar 5,9 procent.

Stabiele ontwikkeling

De werkgelegenheid voor gedetacheerden blijkt zich stabiel te ontwikkelen. Uit het onderzoek blijkt dat de gedetacheerde, die een vast dienstverband heeft bij het detacheringsbureau, zelfs verder is gestegen naar ruim 61 procent. Waarbij werkgevers de gedetacheerden ook ondersteunen met een opleidingspercentage van 3 procent van de loonsom.

Vraag naar HRM-specialisten

Uit de cijfers blijkt ook dat de vraag naar HRM-specialisten zich positief heeft ontwikkeld. De vraag naar deze specialisten is in het vierde kwartaal gestegen met maar liefst 25 procent.

Ondanks het bijzondere jaar 2020 biedt het vertrouwen voor 2021 om te zien dat de trend van een traditioneel sterk vierde kwartaal ook in dit jaar werd voortgezet.

Alle vakgebieden laten een omzetgroei zien in het vierde kwartaal ten opzichte van het derde kwartaal, waaronder ook de vakgebieden Engineering en Financieel waar de detacheerders sterk in vertegenwoordigd zijn.

ICT lijkt er goed voor te staan door een versnelde digitalisering bij organisaties, gedreven door onder andere het thuiswerken en de ontwikkelingen rondom data en privacy.

>>> Lees ook: Detacheerders zien beperkte daling door corona

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?