BG_bird2100% onafhankelijk
Duurzame InzetbaarheidVrouwen lopen zichzelf vaak voorbij

Vrouwen lopen zichzelf vaak voorbij

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Vrouwen lopen zichzelf vaak voorbij. Dit kan leiden tot vervelende gezondheidsklachten, waar vaak weinig aandacht aan besteed wordt.

Zo blijkt uit een onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau dat vrouwen die naast een betaalde baan mantelzorger zijn, meer verzuimen dan vrouwen die geen mantelzorg verlenen.

Ook vrouwen in de overgang, of met menstruatieklachten blijken vaak uit te vallen door gezondheidsklachten, terwijl dit niet nodig is.

Druk leven

Volgens Care for Women zijn veel vrouwen zich onvoldoende bewust van de effecten op haar lichaam wanneer je blijft lopen met klachten als vermoeidheid of depressiviteit.

Veel vrouwen hebben een druk leven, met een baan, gezin, sociale contacten en zorg voor (schoon)ouders. Ze werken hard, betaald en onbetaald.

De overgang

Volgens Care for Women heeft een vrouw vaak geen idee hoeveel er in haar lichaam gebeurt. De overgang is daar een voorbeeld van, vrouwen denken nog steeds dat de klachten er gewoon bij horen.

Vrouwen moeten ook leren zeggen dat het genoeg is en ze tijd voor zichzelf nodig hebben. Vrouwen moeten gaan beseffen dat klachten kunnen worden opgelost worden.

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?