BG_bird2100% onafhankelijk
Duurzame Inzetbaarheid Vrouwen lopen zichzelf vaak voorbij

Vrouwen lopen zichzelf vaak voorbij

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Vrouwen lopen zichzelf vaak voorbij. Dit kan leiden tot vervelende gezondheidsklachten, waar vaak weinig aandacht aan besteed wordt.

Zo blijkt uit een onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau dat vrouwen die naast een betaalde baan mantelzorger zijn, meer verzuimen dan vrouwen die geen mantelzorg verlenen.

Ook vrouwen in de overgang, of met menstruatieklachten blijken vaak uit te vallen door gezondheidsklachten, terwijl dit niet nodig is.

Druk leven

Volgens Care for Women zijn veel vrouwen zich onvoldoende bewust van de effecten op haar lichaam wanneer je blijft lopen met klachten als vermoeidheid of depressiviteit.

Veel vrouwen hebben een druk leven, met een baan, gezin, sociale contacten en zorg voor (schoon)ouders. Ze werken hard, betaald en onbetaald.

De overgang

Volgens Care for Women heeft een vrouw vaak geen idee hoeveel er in haar lichaam gebeurt. De overgang is daar een voorbeeld van, vrouwen denken nog steeds dat de klachten er gewoon bij horen.

Vrouwen moeten ook leren zeggen dat het genoeg is en ze tijd voor zichzelf nodig hebben. Vrouwen moeten gaan beseffen dat klachten kunnen worden opgelost worden.

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!