BG_bird2100% onafhankelijk
BG_bird2100% onafhankelijk

Vraag:
Mijn verzuim is hoog, ik wil nu kiezen voor een hardere aanpak. Is dat verstandig?

Antwoord:
Dat ligt helemaal aan de situatie. De eerste vraag is ‘wat is hoog en waar komt het door? Op het moment dat u kiest voor een hardere aanpak, zonder te weten wat de oorzaak van het verzuim is en dus zonder te weten wat zo’n aanpak gaat opleveren, zal deze aanpak waarschijnlijk niet tot het gewenste resultaat leiden. Als het hoge verzuim bijvoorbeeld wordt veroorzaakt door een hoge werkdruk, dan zal een harder beleid waarschijnlijk juist averechts werken.

Onderzoekt u eerst waar het hoge v...

Om toegang te krijgen tot deze content moet je abonnee zijn.
Vul hieronder je gebruikersnaam en wachtwoord in.

Heb je geen gebruikersnaam of wachtwoord? Neem een abonnement op BG magazine en krijg toegang tot alle informatie op deze site. Een introductie-abonnement op BG magazine kost je maar € 37,– (incl. 9% BTW). Een korting van 50,–! Met dit abonnement heb je een jaar lang toegang tot àlle publicaties op BG magazine.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!