BG_bird2100% onafhankelijk
Duurzame InzetbaarheidWeek van de Mobiliteit: 30 oktober t/m 3 november 2017

Week van de Mobiliteit: 30 oktober t/m 3 november 2017

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

De Week van de Mobiliteit is een landelijk evenement met als doel werkgevers en medewerkers bewuster te maken van de kansen die mobiliteit kan bieden.

Het intersectorale evenement bestaat uit meerdere onderdelen en wordt in vier regio’s in het land georganiseerd.

Het ACE netwerk maakt zich sterk om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te vergroten en zo samen kosten te besparen. Met de organisatie van de Week van de Mobiliteit proberen zij o.a. arbeidsmobiliteit bespreekbaar te maken.

Mobiliteit

Steeds meer medewerkers zien in dat ze geen baan voor het leven hebben. Mobiliteit wordt dus steeds belangrijker. Een van de belangrijkste activiteiten tijdens deze themaweek is banenuitwisseling. Diverse bedrijven stellen werkplekken beschikbaar zodat medewerkers kunnen kennis maken met een ander bedrijf of een andere functie.

Kennisuitwisseling

Naast banenuitwisseling, zijn er HR-professionals en diverse dienstverleners die workshops verzorgen over actuele uiteenlopende onderwerpen zoals jobcrafting, het pimpen van je cv en het doelgericht inzetten van het ACE netwerk.

Daarnaast is er op drie locaties een arbeidsmarkt met o.a. een vacaturewand, een loopbaanspreekuur, een LinkedIn-hoek, een cv-check en een profielfotograaf. 

Symposium

De Week van de Mobiliteit wordt afgesloten met een drietal symposia op verschillende locaties in het land. Drie keynote sprekers geven nieuwe inzichten op het gebied van HR en management.

De Week van de Mobiliteit vindt plaats in de vier verschillende regio’s van het ACE netwerk: Rijnmond/Drechtsteden, Arnhem/Achterhoek/Liemers, Midden-en West-Brabant en Metropoolregio Amsterdam.

>>> Meer informatie over de www.weekvandemobiliteit.nl

Deel dit artikel

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?