De onverwachte situatie waarin we ons door de uitbraak van het coronavirus bevinden, heeft veel effect op werknemers.

Plotseling thuis zitten en niet kunnen werken of meer dan fulltime aan de slag in cruciale beroepen, werken vanuit huis al dan niet met kinderen thuis die onderwezen moeten worden… Hoe organiseren werknemers dit?

TNO lanceert vandaag de HowAmI-app waarbij ze het welbevinden van werkend Nederland gedurende de crisis monitoren. Wekelijks worden adviezen geformuleerd en gedeeld om werknemers én werkgevers te helpen zo goed mogelijk te blijven functioneren in deze crisis.

Veerkracht

Met de HowAmI-app wil TNO inzicht krijgen in de situatie van werknemers onder deze bijzondere omstandigheden en naar aanleiding hiervan adviezen uitbrengen.

Welke maatregelen worden er genomen in bedrijven en wat zijn de effecten daarvan? Hoe veerkrachtig zijn we en welke creatieve initiatieven ontstaan er?

Resultaten, initiatieven en adviezen van experts worden gedeeld via een wekelijks blog.

How Am I app

Werknemers in Nederland worden uitgenodigd om hun ervaringen en creatieve oplossingen te delen.

Na het invullen van een basis vragenlijst over de werksituatie en het huishouden, ontvangen deelnemers dagelijks in de app een korte vragenlijst over het verloop van die dag. De vragen kunnen op die dag op een zelfgekozen moment worden beantwoord.

De onderwerpen die dagelijks terugkomen betreffen onder andere de (werk)situatie, hoe de dag is beleefd en hoe men zich voelt. De antwoorden worden op een beveiligde omgeving van TNO opgeslagen. Er is geen koppeling tussen het e-mailadres en antwoorden.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via https://www.monitorarbeid.tno.nl/coronacrisis

Meer informatie en het blog ‘Werken tijdens de Corona-crisis’ zijn beschikbaar op:
https://www.monitorarbeid.tno.nl/coronacrisis