BG_bird2100% onafhankelijk
HRMWerkgevers bundelen krachten om arbeidskrapte tegen te gaan

Werkgevers bundelen krachten om arbeidskrapte tegen te gaan

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Op 31 mei jl. is in Doorn het ACE Arbeidslab geopend door diverse prominente hr-professionals.

In het ACE Arbeidslab, een initiatief van het landelijke ACE netwerk, werken werkgevers, medewerkers, dienstverleners en wetenschappers samen om beter met krapte en andere uitdagingen van de veranderende arbeidsmarkt om te gaan.

Veranderende arbeidsmarkt

De wereld ontwikkelt zich snel en de arbeidsmarkt verandert. Ontwikkelingen in techniek, digitalisering, robotisering en een tekort aan vakmensen vragen om nieuwe oplossingen.

Maar ook de werkwensen veranderen. Steeds meer werkgevers zien in dat medewerkers moeten blijven ontwikkelen om duurzaam inzetbaar te zijn en blijven.

Het ACE netwerk initieert daarom het ACE Arbeidslab. In dit Arbeidslab werkt ACE onder meer samen met het Centrum voor Arbeidsmarktinnovatie, wetenschappers, maar bovenal met werkgevers die het aandurven de volgende stap te zetten in een veranderende arbeidsmarkt.

Het ACE Arbeidslab gaat zich bezighouden met het onderzoeken van complexe vraagstukken over de arbeidsmarkt en duurzaam organiseren. Hoe leren we werkenden het belang van voortdurende ontwikkeling? Hoe leiden we mensen op voor de arbeidsmarkt van de toekomst? Hoe geven we mensen zelfregie? Hoe bieden we perspectief en blijft vraag en aanbod op elkaar aangesloten?

Gezamenlijke inspanning

Initiatiefnemer Andreas van den Goorbergh: “Met het ACE Arbeidslab gaan we samen oplossingen uitvinden door te denken én doen. Dankzij deze aanpak van het ACE netwerk, leren werkgevers anticiperen op marktontwikkelingen en zullen zij een belangrijk deel van de antwoorden vinden op ondernemingsvragen die de dynamische arbeidsmarkt met zich mee brengen.”

Over het ACE netwerk

Het ACE Integraal Netwerk is het grootste onafhankelijke, intersectorale hr-platform voor werkgevers, dienstverleners en medewerkers. Het is een landelijk platform met regionale netwerken. Het netwerk maakt zich sterk om de inzetbaarheid van medewerkers te vergroten met winst voor medewerker en werkgever. Het bestaat uit stichtingen zonder winstoogmerk en heeft samenwerkingspartners binnen zowel de publieke als private sector.

Deel dit artikel

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?