BG_bird2100% onafhankelijk
HRM Werkgevers bundelen krachten om arbeidskrapte tegen te gaan

Werkgevers bundelen krachten om arbeidskrapte tegen te gaan

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Op 31 mei jl. is in Doorn het ACE Arbeidslab geopend door diverse prominente hr-professionals.

In het ACE Arbeidslab, een initiatief van het landelijke ACE netwerk, werken werkgevers, medewerkers, dienstverleners en wetenschappers samen om beter met krapte en andere uitdagingen van de veranderende arbeidsmarkt om te gaan.

Veranderende arbeidsmarkt

De wereld ontwikkelt zich snel en de arbeidsmarkt verandert. Ontwikkelingen in techniek, digitalisering, robotisering en een tekort aan vakmensen vragen om nieuwe oplossingen.

Maar ook de werkwensen veranderen. Steeds meer werkgevers zien in dat medewerkers moeten blijven ontwikkelen om duurzaam inzetbaar te zijn en blijven.

Het ACE netwerk initieert daarom het ACE Arbeidslab. In dit Arbeidslab werkt ACE onder meer samen met het Centrum voor Arbeidsmarktinnovatie, wetenschappers, maar bovenal met werkgevers die het aandurven de volgende stap te zetten in een veranderende arbeidsmarkt.

Het ACE Arbeidslab gaat zich bezighouden met het onderzoeken van complexe vraagstukken over de arbeidsmarkt en duurzaam organiseren. Hoe leren we werkenden het belang van voortdurende ontwikkeling? Hoe leiden we mensen op voor de arbeidsmarkt van de toekomst? Hoe geven we mensen zelfregie? Hoe bieden we perspectief en blijft vraag en aanbod op elkaar aangesloten?

Gezamenlijke inspanning

Initiatiefnemer Andreas van den Goorbergh: “Met het ACE Arbeidslab gaan we samen oplossingen uitvinden door te denken én doen. Dankzij deze aanpak van het ACE netwerk, leren werkgevers anticiperen op marktontwikkelingen en zullen zij een belangrijk deel van de antwoorden vinden op ondernemingsvragen die de dynamische arbeidsmarkt met zich mee brengen.”

Over het ACE netwerk

Het ACE Integraal Netwerk is het grootste onafhankelijke, intersectorale hr-platform voor werkgevers, dienstverleners en medewerkers. Het is een landelijk platform met regionale netwerken. Het netwerk maakt zich sterk om de inzetbaarheid van medewerkers te vergroten met winst voor medewerker en werkgever. Het bestaat uit stichtingen zonder winstoogmerk en heeft samenwerkingspartners binnen zowel de publieke als private sector.

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!