BG_bird2100% onafhankelijk
VerzuimWerkgeverskosten verzuim in tweede golf al 1,9 miljard euro

Werkgeverskosten verzuim in tweede golf al 1,9 miljard euro

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

De tweede coronagolf heeft de samenleving al 1,9 miljard euro gekost, zo heeft Acture berekend met haar Virusmonitor. Dit is een voortzetting van de al bekende Griepmonitor van Acture.

Deze Virusmonitor geeft weer wat het aantal ziekmeldingen als gevolg van een virus de Nederlandse samenleving heeft gekost.

Enorme kosten voor samenleving

Uit de Acture Virusmonitor blijkt dat rekening van deze tweede coronagolf voor de Nederlandse samenleving al tot 1,9 miljard euro (gemeten tot en met 21 december) is opgelopen aan ziekte-uitkeringen. Dit boven op de kosten van de eerste golf die zijn berekend op een totaal van 1,1 miljard euro.

De lasten komen ook nog eens boven op de enorme kosten die de samenleving al draagt als gevolg van alle steunmaatregelen om de horeca, de detailhandel, de evenementenbranche en de culturele sector op de been te houden.

Update viruscijfers

Sinds 2017 houdt Acture Groep de Griepmonitor bij, een overzicht van meldingen en hun financiële impact naar aanleiding van griepklachten. Deze monitor is nu omgebouwd naar de Virusmonitor. Want zowel griep als corona is een virusinfectie en corona zal niet zomaar verdwijnen.

Ondanks de aanstaande vaccinatie zullen de jaarlijkse verzuimkosten als gevolg van griep en virussen blijvend hoger liggen.

In de Acture Virusmonitor publiceert Acture een update van viruscijfers. Zo kan de ontwikkeling van de griep maar ook het coronavirus nauwgezet in de gaten worden gehouden. Ook maakt de Virusmonitor inzichtelijk wat de kosten zijn van de griep en virussen voor de BV Nederland. In verband met het coronavirus publiceert Acture nu de cijfers wekelijks.

>>> Lees meer over verzuim en voorspelbaarheid van verzuim

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?