BG_bird2100% onafhankelijk
HRMZelf bepalen vanuit waar er wordt gewerkt

Zelf bepalen vanuit waar er wordt gewerkt

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Maar liefst 85 procent van de Nederlanders die momenteel gedeeltelijk of volledig thuis werkt, wil het recht hebben om zelf te kunnen bepalen vanuit welke locatie er gewerkt wordt. Nederlanders zoeken hierbij de gulden middenweg.

Dit blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener Visma | Raet onder ruim 1.250 Nederlandse medewerkers die (gedeeltelijk) thuiswerken over hoe zij werken zien tijdens en na de coronacrisis.

Nooit meer volledig naar kantoor

Dankzij de coronacrisis heeft het gros van Nederland laten zien dat thuiswerken geen enkele belemmering hoeft te zijn voor hun werkzaamheden. Sterker nog, een op de vijf medewerkers (20 procent) verwacht ná de coronacrisis nog steeds overwegend vanuit huis te werken.

Voor de coronacrisis was het aantal medewerkers dat overwegend thuis werkte slechts 4 procent. Uitsluitend op kantoor werken gaat volgens een grote meerderheid van werkend Nederland (85 procent) niet meer gebeuren, maar uitsluitend vanuit huis ook niet (2 procent). Als het aan Nederland ligt, vinden we een gulden middenweg.

>>> Lees ook: Onderzoek thuiswerken, verbinding met collega’s en werkgeluk gedaald

Deel dit artikel