Vergoeding van de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) komt per 1 januari 2019 definitief in het basispakket.
Zo hebben Minister Bruins van Medische Zorg en staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport afgelopen vrijdagmiddag bekendgemaakt.
In 2007 voorzag MARK Academy, Opleider van Leefstijl & Vitaliteit Specialisten, al dat er in de toekomst een grote vraag zou gaan ontstaan naar hoogopgeleide integraal Leefstijlcoaches.
Om die reden hebben ze de eerste Post-HBO registeropleiding tot integraal Leefstijlcoach (GLI) ontwikkeld. Ruim vierhonderd gediplomeerde MARK coaches hebben zich sindsdien aangesloten bij de beweging ‘Van pillen naar Preventie’.
Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)
GLI is gericht op het tegengaan van overgewicht door onder begeleiding minder te eten, meer te bewegen en met psychologische ondersteuning te werken aan gedragsverandering.
De GLI, het programma dat wordt opgenomen in de basisverzekering, bestaat uit acht groepsbijeenkomsten, een paar individuele leefstijlcoachgesprekken en een aantal terugkomsessies. In totaal krijgt een deelnemer twee jaar begeleiding.
Aangezien meer dan de helft van de Nederlanders kampt met overgewicht, zijn er veel extra Leefstijlcoaches nodig. Om in de groeiende behoefte te kunnen voorzien heeft MARK Academy het aantal beschikbare opleidingsplaatsen vertienvoudigd.
>>> Lees ook: Leefstijlkunde: nodig voor fundamentele omslag in de zorg