BG_bird2100% onafhankelijk
BG_bird2100% onafhankelijk
Vraag en Antwoord Mag ik als bedrijfsarts een medisch probleem tijdens een wettelijke keuring melden...

Mag ik als bedrijfsarts een medisch probleem tijdens een wettelijke keuring melden aan de werkgever?

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

BedrijfsprofielBedrijfsprofiel

Vraag:
Bij een wettelijk verplichte keuring heb ik ontdekt dat de werknemer een medisch probleem heeft waardoor zijn gezondheid en die van derden mogelijk gevaar loopt. Mag ik dat als bedrijfsarts melden aan de werkgever?

Antwoord:
De uitkomst van het onderzoek/keuring mag u aan uw opdrachtgever mededelen in termen van "geschikt", "geschikt onder voorwaarden" of "ongeschikt".

Voor zover het gesignaleerde probleem hiermee niet van doen heeft, of u zou meer willen melden dan toegestaan, mag dit alleen als er sprake is van een conflict van plichten. Daarbij moet bovendien voldaan zijn aan...

Om toegang te krijgen tot deze content moet je abonnee zijn.
Vul hieronder je gebruikersnaam en wachtwoord in.

Heb je geen gebruikersnaam of wachtwoord? Neem een abonnement op BG magazine en krijg toegang tot alle informatie op deze site. Een introductie-abonnement op BG magazine kost je maar € 37,– (incl. 9% BTW). Een korting van 50,–! Met dit abonnement heb je een jaar lang toegang tot àlle publicaties op BG magazine.

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!