Niet solliciteren en tóch een baan dankzij Open Hiring. Het concept bestaat sinds 2019 in Nederland op de markt. Kandidaten die een baan zoeken, melden zich rechtstreeks aan voor een vacature en worden op een vacaturewachtlijst gezet. Zodra er een werkplek beschikbaar is, kunnen ze aan de slag.

De enige eis is dat werkzoekenden denken het werk aan te kunnen. De werknemer leest vooraf de voorwaarden, bepaalt of hij de baan aankan en waagt de stap.

Open Hiring geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of in een kwetsbare positie een reële kans op een baan.

Op 13 april 2021 nam het Udense bedrijf Wiltec de eerste medewerker in dienst via Open Hiring. Dit concept geeft werkzoekenden de mogelijkheid aan de slag te gaan dus zonder een sollicitatiegesprek te voeren. De persoon staat centraal; opleiding, ervaring en arbeidsverleden tellen niet mee. Dit zorgt ervoor dat mensen, die lastig door sollicitatieprocedures heen komen, toch een kans krijgen. Wiltec vindt sociaal inclusief ondernemen belangrijk en zet hiermee een mooie stap.

Wiltec gelooft in het talent van mensen, ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als inclusieve en sociale werkgever wil het bedrijf werk voor iedereen mogelijk maken, zonder vooroordeel.

Patrick Groenendal, manager HR&O bij Wiltec, over Open Hiring: “We vinden dat iedereen moet kunnen werken. Wij geloven erin dat mensen die lastig door sollicitatieprocedures heenkomen door opleiding, ervaring of verleden net zo goed en talentvol kunnen zijn.”

Het doel van Wiltec is om jaarlijks minimaal 10 procent medewerkers in dienst te hebben via Open Hiring of met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door de versterking van personeel dat binnenkomt zonder te solliciteren, is het Udense bedrijf een stap dichterbij dit doel.

>>> Lees ook ‘Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt willen van betekenis zijn binnen hun werk’
>>> Lees ook ‘Bouwen aan een exclusief, inclusief land’