BG_bird2100% onafhankelijk
HRMNomineer 50+ uitblinkers voor The Experience Award 2021

Nomineer 50+ uitblinkers voor The Experience Award 2021

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

The Experience Award is een jaarlijkse prijs voor ervaren 50+ werkenden die uitblinken in flexibiliteit, inspiratie en arbeidsethos.

Dit initiatief wordt georganiseerd door Connect by Talent en Pincq. Hiermee willen zij bewustwording creëren van de meerwaarde van ervaren 50+ers.

Vanaf mei kunnen 50+ werkenden genomineerd worden voor deze Award. De uitreiking is op 7 oktober 2021.

Waarom The Experience Award?

“Het is de hoogste tijd om een realistisch en positief beeld neer te zetten van de oudere werkende en voorbeelden te laten zien van de bijdrage die elke dag door dit substantiële deel van de beroepsbevolking wordt geleverd,” aldus Prekash Ramsingh, Initiatiefnemer van The Experience Award en Directeur van Connect By Talent.

Nomineer 50+ uitblinkers voor The Experience Award

Om deze waardevolle parels in het zonnetje te zetten, is er hulp nodig. Kent u zo’n rots in de branding? Een top-50+er die uitblinkt in loyaliteit? Die innovatief, inspirerend, flexibel en productief is?

Nomineer deze 50+ collega of medewerker dan voor The Experience Award. Zo creëren we samen bewustwording van de meerwaarde van 50+ers ook in het belang van een divers personeelsbestand voor onze bedrijven.

Diversiteit in leeftijd geeft groei

Uit demografisch onderzoek blijkt dat diversiteit binnen het personeelsbestand leidt tot meer innovatie en een hogere omzet. Met name 50+ werknemers zijn door hun kennis en ervaring een stabiele factor. Zij dragen bij aan het ontwikkelen en innoveren van bedrijven en concepten die onze economie sterker en onze wereld mooier maken.

Het zijn mensen die hun kennis en ervaring overdragen en daarmee hun collega’s inspireren. Ze hebben een positieve invloed op hun werkomgeving. Jongere werknemers leren van hen en zo versterken de generaties elkaar en kunnen ze samen betere resultaten behalen.

Actueel thema

Gelukkig is er momenteel steeds meer aandacht voor dit thema. Dat blijkt bijvoorbeeld uit actuele artikelen in de landelijke pers. The Experience Award wil hieraan een steentje bijdragen door waardering te tonen voor ervaren 50+ werkenden die hun professionele deskundigheid en persoonlijke competenties positief inzetten. Kortom: uitblinkers op de werkvloer.

Van vooroordelen naar voordelen

Gek genoeg worden 50-plussers toch nog vaak in de hokjes ‘minder productief’, ‘minder flexibel’ en ‘minder innovatief’ geplaatst. Een beeld dat niet klopt.

Hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Bewustwording van een veel realistischer en positief beeld van ervaren 50-plussers is nodig. Van vooroordelen naar voordelen. In het belang van ons land, onze mensen en de continuïteit van onze economie.

>>> Lees ook: ‘8 tips voor 50-plussers om snel aan een baan te komen’
>>> Lees ook: ‘Je eigen bedrijf starten? Wacht tot na je vijftigste’
>>> Kijk ook eens in dossier over ‘Oudere werknemers’

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?