BG_bird2100% onafhankelijk
HRM Thuiswerken staat onboarden nieuwe medewerkers niet in de weg

Thuiswerken staat onboarden nieuwe medewerkers niet in de weg

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

In BG magazine schreven we al eerder over het belang van onboarden. De coronacrisis was echter in veel gevallen spelbreker om nieuwe medewerkers op het bedrijf te introduceren en in te werken.

Maar betekende dat een afbreukrisico? Volgens Ardiënne Verhoeven, auteur van het boek ‘Onboarding. Het managen van verwachtingen’, niet.

De eerste negentig dagen van het dienstverband zijn cruciaal in de vraag of een nieuwe medewerker gaat landen in de organisatie, is de algemene opvatting.

Veel mensen die vanaf half maart aan een nieuwe baan zijn begonnen kennen hun collega’s alleen van het laptopscherm. Soms zijn ze zelfs nog nooit op hun nieuwe officiële werkplek geweest.

Dat rondje door het bedrijf komt later wel

Toch maakt de coronacrisis het afbreukrisico van de onboardingfase niet per definitie groter, stelt Ardiënne Verhoeven. “Iedereen snapt dat het nu even behelpen is. Dat rondje door het bedrijf komt later wel. Je moet er pragmatisch mee omgaan. Werk dat directe aanwezigheid vraagt kan even worden uitgesteld en haal andere projecten naar voren. Bijvoorbeeld de scholing van nieuwe medewerkers”, aldus Verhoeven.

Goede manieren om elkaar te leren kennen

Het is zelfs voorstelbaar dat thuiswerken sneller voor verbinding zorgt. Je ziet via Teams wat er aan de muur hangt, er loopt eens een kind voorbij of er springt een kat op schoot.

Verhoeven: “Je krijgt meer te zien van de privésituatie. Veel bedrijven komen met acties om bijvoorbeeld een foto te delen van je uitzicht of in de nieuwsbrief te vertellen wat je vanavond gaat eten. Vraag een nieuwkomer niet om daarin de eerste te zijn, liever een collega die er al langer werkt. Maar het zijn goede manieren om elkaar te leren kennen”.

Voor oudgedienden kan het ingewikkelder zijn

Volgens Verhoeven hebben niet alleen de nieuwe medewerkers last van het gedwongen thuiswerken. “Voor de oudgedienden, die al jaren gewend zijn om op kantoor de dingen op een bepaalde manier te doen, kan het veel ingewikkelder zijn. Mensen die aan een nieuwe baan beginnen hebben al geaccepteerd dat ze een onzekere en hectische fase ingaan. Dan kan dat thuiswerken er ook nog wel bij. Als de coronacrisis voorbij is begint de onboarding in zekere zin opnieuw, en niet alleen voor de nieuwkomers. Het is ook voor de mensen die er al werkten een nieuwe situatie.” Bron: sparkler.nu

>>> Lees ook het belang van goede onboarding

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!