BG_bird2100% onafhankelijk
HRMVeel dilemma’s voor dertigers

Veel dilemma’s voor dertigers

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

85 procent van de 5.053 millennials die meededen aan Monsterboards Dertigers Dilemma Test vraagt zich af of zij wel op hun plek zitten. Zowel qua werk als privé.

80 procent van de deelnemende mannen en 87 procent van de vrouwen zou het op enig vlak wel anders willen.

Zeker als je je bedenkt dat de beroepsbevolking in 2020, naast mensen uit de generaties X en Z en babyboomers, voor 35 procent uit millennials zal bestaan is dit een alarmerend signaal voor werkgevers.

De lat ligt hoog

Millennials leggen de lat hoog. Ze hebben hun studie met succes afgerond, ambiëren een goede baan die een relevante bijdrage levert aan de maatschappij. Ze werken hard om die te bemachtigen, hebben een rijk sociaal leven, een boeiende relatie, reizen de wereld rond en willen ondertussen ook nog een gezonde lifestyle hanteren.

Afgaande op social media, lijken ze hun leven perfect op orde te hebben. Maar uit de Facebook test van platform Monsterboard onder dertigers, komt een ander beeld naar voren.

Dertigers Dilemma Test

Heb je het naar je zin op je werk? Wil je nog wel ’s naar het buitenland? Draag jij met je baan voldoende bij aan de maatschappij? Heb je last van stress als je teveel keuzes moet maken? Zijn werk en privé in balans? Heb je twijfels over je relatie? Over samenwonen of kinderen krijgen? Het zijn zomaar wat vragen uit de Dertigers Dilemma Test die Monsterboard hield.

De cijfers spreken voor zich. Van de 5.053 millennials die deelnamen aan dit Nederlandse onderzoek, twijfelden 2.258 mensen (45 procent) en hadden 2015 anderen (40 procent) een dilemma. Slechts 780 deelnemers (15 procent) gaven aan geen dilemma te hebben.

Gras aan de overkant groener

Het is volgens Monsterbaord in deze tijd geen wonder dat mensen twijfels hebben. De mogelijkheden die op je pad komen zijn zo enorm, dat het bijna vanzelfsprekend is je af te vragen of je wel de juiste keuze hebt gemaakt. Het gras lijkt aan de overkant altijd groener. De vraag blijft of het ook daadwerkelijk zo is.

Het is voor millennials én hun werkgevers vooral belangrijk in gesprek te blijven. Om van elkaar te weten dat er twijfels en dillema’s zijn.

Cijfers vrouwelijke millennials

3.215 vrouwen deden mee aan de test. Van hen gaf 87 procent aan in dubio te zijn. 13 procent zat prima op haar plek.

Het is opmerkelijk dat 94 procent van de vrouwelijke deelnemers jonger was dan 35 jaar. Bij deze groep twijfelde 44 procent en had 43 procent een dilemma. Bij de groep ouder dan 35 was dat respectievelijk 57 en 31 procent. Bij deze laatste groep spelen twijfels dus een belangrijkere rol dan dilemma’s: daarmee lijkt de problematiek minder prominent aanwezig.

Cijfers mannelijke dertigers

In totaal namen 1.838 mannen deel aan de test. Van hen had 80 procent twijfels of dilemma’s, terwijl 20 procent al op de goede weg zat.

Net als bij de vrouwelijke deelnemers aan dit onderzoek was het overgrote deel van de mannelijke participanten jonger dan 35 jaar: 90 procent. 42 procent van hen twijfelde, terwijl bij 37 procent dilemma’s speelden.

Bij mannelijke deelnemers ouder dan 35 is dat respectievelijk 61 en 20 procent. Net als bij de vrouwen vindt ook hier met het stijgen der jaren een verschuiving plaats van dilemma’s naar twijfels.

Voor de Dertigers Dilemma Test, kijk op: http://monsterdertigersdilemma.nl

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Meld je aan en ontvang een week lang elke dag een nieuw artikel.

Gratis 7 premium artikelen in je mailbox?

Kies dan voor BG magazine Plus:

  • Elke maand een nieuwe HR masterclass
  • Online feedback sessies met HR-experts
  • Tijdelijk lifetime korting en extra bonus
BG magazine Plus

HR zonder punaisepoetserij?