BG_bird2100% onafhankelijk
BG_bird2100% onafhankelijk
Vraag en Antwoord Verzuim niet werkgerelateerd, moet ik toch WGA-premie betalen?

Verzuim niet werkgerelateerd, moet ik toch WGA-premie betalen?

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

BedrijfsprofielBedrijfsprofiel

Vraag:
Ik heb op dit moment een paar medewerkers die langdurig ziek zijn. Pas de laatste maanden zijn wij wat actiever geworden met de begeleiding van deze medewerkers. Ik heb gehoord dat dit consequenties kan hebben voor de WGA-premie die ik betaal. Het verzuim van deze medewerkers heeft niets met het werk te maken, moet ik dan toch betalen?

Antwoord:
Jazeker, alle werkgevers hebben te maken met een variabele WGA-premie op basis van zogenaamde WGA-instroom vanuit uw organisatie. Hoe de premie precies wordt vastgesteld, kunt u vinden op de site van UWV. Per saldo betaalt u al snel meer da...

Om toegang te krijgen tot deze content moet je abonnee zijn.
Vul hieronder je gebruikersnaam en wachtwoord in.

Heb je geen gebruikersnaam of wachtwoord? Neem een abonnement op BG magazine en krijg toegang tot alle informatie op deze site. Een introductie-abonnement op BG magazine kost je maar € 37,– (incl. 9% BTW). Een korting van 50,–! Met dit abonnement heb je een jaar lang toegang tot àlle publicaties op BG magazine.

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!