BG_bird2100% onafhankelijk
BG_bird2100% onafhankelijk
Arbo Hoe kies ik een bedrijfsarts en aan welke kosten moet ik denken?

Hoe kies ik een bedrijfsarts en aan welke kosten moet ik denken?

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

BedrijfsprofielBedrijfsprofiel

Wanneer u in de vangnetregeling valt en alle verplichte activiteiten bij een gecertificeerde arbodienst afneemt, dan zorgt de arbodienst voor de bedrijfsarts.

Het is wel belangrijk dat u een goed gevoel hebt bij de bedrijfsarts in kwestie. Neemt hij wel de juiste kennis en ervaring mee?

Een oriënterend gesprek met de aanbevolen arts is altijd een goed idee. Mag u voor de maatwerkregeling gaan, dan hebt u meer vrijheid om zelf uw kerndeskundigen te kiezen.

Met instemming van je OR mag u zelf een protocol en het speelveld van dienstverleners bepalen. Uiteraard geldt alle wet- en regelgeving rond Sociale Zekerheid (WvP, WIA, Ziektewet, etc.), arbeidsrecht en de steeds strengere privacyregels ook voor uw maatwerkaanpak.

Wanneer u een basiscontract hebt bij uw arbodienst waar de bedrijfsarts bij inzit, moet u denken aan zo’n € 90,– tot € 140,– per medewerker per jaar. Werkt u met een zelfstandige bedrijfsarts, dan kunt u rekenen op uurtarieven tussen de € 120,– en € 180,–.

Bron: HR Navigator

>>> Lees ook: Arbodienst offerte ontvangen, waar moet ik op letten?

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!