BG_bird2100% onafhankelijk
BG_bird2100% onafhankelijk
Arbo Is de bedrijfsarts onafhankelijk?

Is de bedrijfsarts onafhankelijk?

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

BedrijfsprofielBedrijfsprofiel

Jazeker! Ondanks dat u als werkgever de bedrijfsarts betaalt, is zijn advies en beoordeling altijd onafhankelijk.

Stel dat de werkgever of de medewerker hieraan twijfelen, dan hebben zij naast een goed gesprek met de bedrijfsarts diverse mogelijkheden: de second opinion van een andere bedrijfsarts, een Deskundigenoordeel (DO) bij UWV, het indienen van een klacht en zelfs het medisch tuchtrecht zijn instrumenten die tot uw beschikking staan.

Formeel gezien is het oordeel van de bedrijfsarts niet leidend. De uitspraken van de bedrijfsarts zijn adviezen. Maar u moet wel goede redenen hebben...

Om toegang te krijgen tot deze content moet je abonnee zijn.
Vul hieronder je gebruikersnaam en wachtwoord in.

Heb je geen gebruikersnaam of wachtwoord? Neem een abonnement op BG magazine en krijg toegang tot alle informatie op deze site. Een introductie-abonnement op BG magazine kost je maar € 37,– (incl. 9% BTW). Een korting van 50,–! Met dit abonnement heb je een jaar lang toegang tot àlle publicaties op BG magazine.

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!