BG_bird2100% onafhankelijk
Duurzame Inzetbaarheid Kantoormedewerkers zijn topsporters!

Kantoormedewerkers zijn topsporters!

NieuwsNieuws

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

Organisaties boeken resultaten op dezelfde manier als topsporters: jarenlang doelgericht, met volledige aandacht investeren en verbeteren om op specifieke momenten te excelleren.

De whitepaper van Ergo Direct International whitepaper richt zich op de vraag wat organisaties en medewerkers praktisch kunnen doen op basis van inzichten uit de topsport om werkprestaties te verbeteren en ruimte te behouden voor ambities buiten het werk.

Druk op werknemers neemt toe

Tegenwoordig neemt de druk op werknemers toe om meer te doen op een werkdag.

Tegelijkertijd krijgen medewerkers meer verantwoordelijkheid, zodat meer probleemoplossend vermogen en creativiteit nodig is. Hoe kunnen deze twee factoren nu gecombineerd worden?

In de topsport is herstel cruciaal voor het behalen van succes. Bij voldoende herstel verbeteren atleten dagelijks over langere perioden. Deze continuïteit leidt tot topprestaties.

Herstel is nodig tussen twee oefeningen binnen één training en tussen twee trainingen op dezelfde dag. Onvoldoende herstel leidt tot haperingen in de vorderingen en tot blessures.

Ontspanning

Topsporters herstellen door lichamelijke en geestelijke ontspanning.

Daarnaast is lichamelijke ontspanning in de vorm van een nachtrust van 9 uur en een middagslaapje van anderhalf uur gebruikelijk.

De trainingen op een dag krijgen herstelmomenten zodat topsporten de oefeningen met de hoogste kwaliteit en met volle aandacht uitvoeren.

Geestelijke ontspanning in de vorm van tijd hebben voor gezin, vrienden en andere passies in het leven is noodzakelijk om tegenslagen te verwerken en om de benodigde lange termijn investeringen vol te kunnen houden.

Als herstel zo belangrijk is bij topsporters, hoe zit dat dan bij kantoormedewerkers?

Lees hier de volledige whitepaper: kantoormedewerkers zijn topsporters!

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!