BG_bird2100% onafhankelijk
BG_bird2100% onafhankelijk
Vraag en Antwoord Heeft een deels hervatte zieke werknemer recht op zijn oude salaris?

Heeft een deels hervatte zieke werknemer recht op zijn oude salaris?

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

BedrijfsprofielBedrijfsprofiel

Vraag:
Heeft een zieke werknemer die weer 50 procent zijn eigen werkzaamheden verricht ook weer recht op 50 procent van zijn oude salaris?

Antwoord:
Het arbeidsrecht kent anders dan de vroegere WAO of huidige WIA geen arbeidsongeschiktheidsklassen. Er zijn maar twee smaken: arbeidsgeschikt en arbeidsongeschikt.

Dit betekent dat bij het deels hervatten van de eigen werkzaamheden het salaris conform de wettelijke (en eventueel de bedrijfsspecifieke) regeling van toepassing blijft: loondoorbetaling gedurende 104 weken met een minimum van 70 procent van het laatste loon, mits dit niet meer...

Om toegang te krijgen tot deze content moet je abonnee zijn.
Vul hieronder je gebruikersnaam en wachtwoord in.

Heb je geen gebruikersnaam of wachtwoord? Neem een abonnement op BG magazine en krijg toegang tot alle informatie op deze site. Een introductie-abonnement op BG magazine kost je maar € 37,– (incl. 9% BTW). Een korting van 50,–! Met dit abonnement heb je een jaar lang toegang tot àlle publicaties op BG magazine.

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!