Op 24 juni lanceert WOMEN Inc. tijdens de online talkshow ‘Tussen loon en luiers: Hoe faciliteer je als werkgever een goede werk-privé balans?’ een online toolkit voor inclusief werkgeverschap.
In de online talkshow staan ze stil bij thema’s rondom pril ouderschap op de werkvloer, zoals verlofregelingen, zwangerschapsdiscriminatie en fysieke en mentale veranderingen. Er is veel ruimte om live vragen te stellen aan(ervarings)experts.
Diversiteit biedt kansen
De toolkit is bedoeld om werkgevers, leidinggevenden en HR experts een helpende hand te bieden bij het diverser en inclusiever maken van hun organisatie. En dat is nodig, want dit gaat nog te langzaam, terwijl diversiteit ontzettend veel kansen biedt!
Zo hebben vrouwen minder vaak een leidinggevende positie dan mannen, wordt slechts een kwart van de managementposities in Nederland door vrouwen ingevuld en zijn er in Nederland meer CEO’s die Peter heten dan CEO’s die vrouw zijn!
Grote achterstand op arbeidsmarkt
Ook hebben personen met een niet-westerse migratieachtergrond een grote achterstand op de arbeidsmarkt in vergelijking met mensen zonder migratieachtergrond. De werkloosheid van degenen met een niet-westerse migratieachtergrond is bijna drie keer zo hoog en naar schatting heeft slechts 2 procent van de leidinggevenden in het bedrijfsleven een migratieachtergrond.
Leeftijdsdiscriminatie
53 procent van de werknemers heeft het idee dat zijn of haar hogere leeftijd wel eens negatief heeft meegespeeld tijdens het sollicitatieproces. En dat terwijl mensen met verschillende ervaringen zorgen voor andere ideeën, perspectieven en werkwijzen. Dat uit zich vervolgens ook in de kwaliteit van de producten of diensten die een bedrijf levert.
Daarnaast blijkt uit onderzoek van McKinsey dat bedrijven met meer diversiteit, meer winst maken.
De toolkit bevat onder andere:
- De ‘Gelijk Loon Check’
- Een stappenplan tegen verzuim
- Tips & tricks voor inclusieve werving en selectie
- Ervaringen en tips van organisaties als Coca-Cola, ABN Amro en Aegon, Nationale Postcode Loterij, Erasmus Universiteit Rotterdam, Alliander en meer.
>>> Kijk ook eens in ons dossier over Diversiteit
>>> Kijk ook eens in ons dossier over Vrouw en Werk