BG_bird2100% onafhankelijk
BG_bird2100% onafhankelijk

Vraag:
Mag ik het dienstverband slapend houden na 104-weken ziekte, zodat ik geen transitievergoeding hoef te betalen?

Antwoord:
Even opfrissen. Een werknemer die twee jaar of langer in dienst is bij een werkgever heeft recht op een transitievergoeding. De hoogte daarvan zal ik niet bespreken.

Voor een zieke werknemer heeft de wetgever geen uitzondering gemaakt. Is aan de “twee-jaren” eis voldaan, dan heeft de werknemer nog steeds recht op een transitievergoeding.

Veel werkgevers storen zich eraan dat zij nadat zij 104-weken het loon van een zieke werknemer hebben doorbetaald, ook n...

Om toegang te krijgen tot deze content moet je abonnee zijn.
Vul hieronder je gebruikersnaam en wachtwoord in.

Heb je geen gebruikersnaam of wachtwoord? Neem een abonnement op BG magazine en krijg toegang tot alle informatie op deze site. Een introductie-abonnement op BG magazine kost je maar € 37,– (incl. 9% BTW). Een korting van 50,–! Met dit abonnement heb je een jaar lang toegang tot àlle publicaties op BG magazine.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!