BG_bird2100% onafhankelijk
BG_bird2100% onafhankelijk
Vraag en Antwoord Wat is het verschil tussen “opschorten” of “stopzetten” van loon tijdens ziekte?

Wat is het verschil tussen “opschorten” of “stopzetten” van loon tijdens ziekte?

Vraag-en-antwoordVraag en antwoord

BedrijfsprofielBedrijfsprofiel

Vraag:
Wat is het verschil tussen “opschorten” of “stopzetten” van loon tijdens ziekte?

Antwoord:
Ik krijg vaak de vraag wat een werkgever kan doen indien een werknemer zijn/haar re-integratieverplichtingen niet nakomt. De werkgever heeft grofweg twee opties:

  1. Het loon opschorten;
  2. Het loon stopzetten.

Bij het opschorten van het loon, krijgt de werknemer alsnog zijn salaris indien hij/zij de re-integratieverplichtingen alsnog nakomt. Indien een werkgever het loon heeft stopgezet, dan heeft de werknemer over de periode dat het loon is stopgezet, geen recht op loon. Dus ook niet als hij/zij de re-integratieverplichtingen alsnog nakomt.

Een werkgever mag het loon opschorten wanneer hij niet kan controleren of de werknemer arbeidsongeschikt/ziek is. Deze zogenoemde “controlevoorschriften” moeten:

  1. redelijk zijn;
  2. schriftelijk zijn gegeven; en
  3. zien op het verstrekken van beperkte informatie door de werknemer.

Een werkgever mag het loon stopzetten als de werknemer weigert redelijke voorschriften uit te voeren. Deze redelijke voorschriften kunnen afkomstig zijn van de werkgever of een bedrijfsarts. Wel moet de werkgever om het loon te mogen stopzetten, de werknemer binnen een redelijke termijn de reden van het stopzetten mededelen; het liefst schriftelijk, maar dit is geen verplichting.

Wat onder een redelijke termijn moet worden verstaan verschilt per geval. Wachten tot de loonbetaling valt in ieder geval niet onder de redelijke termijn.

Ik wil u als tip meegeven, dat het van belang is om in de communicatie met de werknemer scherp te zijn op de termen “opschorting” of “stopzetten”. Ik zie in de rechtspraak terugkomen dat als opschorting wordt gebruikt, terwijl stopzetting wordt bedoeld, de rechter dit genadeloos afstraft. Opschorting is opschorting. En stopzetten is stopzetten.

Thijs van Liempd, advocaat bij DVAN

Deel dit artikel

Tagdiv Cloud library - template content.

Elke week de beste HR-tips?

Ontvang onze beste tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Bonus: 5 gratis premium artikelen!

Als je je inschrijft krijg je van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Alle artikelen op BG magazine lezen?

Word nu abonnee voor

en bespaar € 60,– !

€ 37,–

Je ontvangt ook elke week onze beste HR-tips, het laatste nieuws en de beste artikelen in jouw vakgebied.

Gratis 5 premium artikelen lezen?

Je krijgt van ons elke dag één van de 5 beste artikelen van de afgelopen periode toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Helemaal gratis!